SIKKERHET

Personopplysninger på avveie etter dataangrep mot SAS

SAS ble tirsdag utsatt for et dataangrep, og personopplysninger skal ha havnet på avveie. SAS bekrefter at kontaktdetaljer var synlige.

Det er fortsatt uklart hvem som står bak angrepet mot SAS, eller om det har noen sammenheng med tjenestenektangrep på svenske nettsider tirsdag.
Det er fortsatt uklart hvem som står bak angrepet mot SAS, eller om det har noen sammenheng med tjenestenektangrep på svenske nettsider tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB
15. feb. 2023 - 07:06

Under dataangrepet mot SAS fikk flere kunder opp andres opplysninger når de logget inn i appen.

– Vi etterforsker hendelsen, men vi kan bekrefte at de berørte passasjerenes kontaktdetaljer, tidligere og kommende flyreiser, samt de siste fire sifrene i kredittkortnummeret var synlig, skriver SAS i en pressemelding.

SAS kan berolige passasjerer som er bekymret for at kredittkortinformasjonen deres har spredt seg, at det kun er de fire siste sifrene i kredittkortnummeret som har vært synlig.

Ingen passdetaljer har blitt delt. Heller ingen EuroBonus-poeng skal ha blitt påvirket.

Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet som også førte til at SAS' hjemmesider periodevis var nede tirsdag ettermiddag og kveld.

– Vi følger situasjonen nøye og fortsetter arbeidet med å analysere og evaluere angrepet, avslutter SAS.

Sjef for Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3), Olav Skard, står på søkerlisten på den ledige jobben som direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at Sofie Nystrøm gikk av i desember i 2023.
Les også

Profiltung søkerliste til jobben som NSM-direktør

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.