Phishing fra Sonys server

- Sony er blitt hacket igjen, sier F-Secure.

20. mai 2011 - 12:57

- Vi vet det ikke er pent å sparke noen som ligger nede, men Sonys servere er kompromittert igjen.

F-Secure melder fredag formiddag at de har funnet falske nettsider, som uvedkommende har lyktes plassere på en av Sonys servere.

Det dreier seg om et såkalt phishing-angrep på selskapets thailandske domenenavn, som aktivt forsøker å lure kunder av et italiensk kredittkortselskap.

- I praksis betyr dette at Sony har blitt hacket, igjen, skriver sikkerhetsekspert og sjefsforsker Mikko Hyppönen i et blogginnlegg.

Han medgir at serveren antakelig ikke er blant Sonys viktigste, men at F-Secure har valgt å blokkere domenet for sine egne kunder. De har også informert Sony om hendelsen, opplyser Hyppönen.

Innbruddet vekker rimeligvis oppmerksomhet nå i kjølvannet av teknologigigantens sikkerhetsproblemer den siste tiden.

Ved påsketider ble Sony rammer av en serie svært alvorlige datainnbrudd, der inntrengerne lyktes stjele kontoopplysninger fra over 100 millioner kunder.

Deres nettbaserte spilltjeneste Playstation Network (PSN) ble delvis åpnet etter nesten én måneds nedetid, men sliter i skrivende stund fortsatt med store mangler.

I tillegg gikk Sony denne uken på nok en blemme, da det ble oppdaget en sårbarhet i funksjonen for å bytte passord på medlemssidene.

Eksperter har beskyldt Sony for å benytte gammel, utdatert programvare og for ikke å ha brannmur foran webserverne sine.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.