BEDRIFTSTEKNOLOGI

Phonzo tilbyr IP-telefoni uten PC

Phonzo vil la deg kople vanlige telefonapparater til sin IP-telefoni uten faste avgifter.

I juni gikk det Sandefjord-baserte IP-telefoniselskapet Phonzo ut med tilbud til nordmenn om mulighet til å ringe billig uten faste avgifter med PC og PDA. Phonzo fjernet bindingstidsregimet, etableringsavgiftene og faste kostnader.

Programvaren som lastes ned på PC-en er videreutviklet fra Extend av egne krefter i Phonzo. Noen funksjoner er tatt bort og noen er lagt til og tilpasset norsk ringemønster.

Phonzo med 12 ansatte ble på mange måter betegnet som en IP-telefoniutfordrer ettersom kommunikasjonen foregikk via PC og bredbånd.

– I løpet av et halvt år har vi i dag i overkant av 4.000 kunder, forteller administrerende direktør i Phonzo, Pål Vidar Lundquist til digi.no.

Nå utvider Phonzo tilbudet til også å gjelde fasttelefoni. Med en telefonadapter til 699 kroner kan IP-tjenestene kobles til den konvensjonelle fasttelefonen.

Dette vil bevege Phonzo inn mot den mer tradisjonelle brukergruppen. Med tale over PC er tjenesten i dag brukt mye av alt fra studenter i utlandet, hybelboere, sønnen i huset og til forretningsreisende.

Lundquist forventer å tilby tjenesten også på mobiltelefon når egnede modeller kommer på markedet. Både Nokia, Samsung og Sony Ericsson har signalisert flere nye modeller på mobiltelefoni mot bredbånd i første kvartal.

I løpet av første kvartal 2006 kommer mobilprodusenten Nokia med tre nye modeller med WLAN og innebygget SIP-teknologi. Dette gjør modellene skreddersydd for Phonzo.

Samtidig øker stadig antall trådløse internettsoner i Norge, som på flyplasser, kaféer og hoteller. Flere norske kommuner bygger også ut åpne trådløse soner, og fremtidens Wimax vil gjøre store områder til trådløse bredbåndssoner.

Lundquist mener at selskapet til neste år vil tjene penger, men det er mange aktører som speider i den samme kundedammen i Norge.

Phonzo ønsker derfor å gå bredere ut, og vil satse internasjonalt til neste år. Lundquist vil ikke røpe hvilke land, men antyder minst tre land i Europa.

Selskapet kjører lav kredittrisiko ved å benytte løsninger med forhåndsbetaling. Med fasttelefonen vil Phonzo i tillegg tilby fakturerte etterbetalinger til fasttelefonikunder.

Tjenesten hos Phonzo koster 14 øre i minuttet til fasttelefonen i Norge, Skandinavia, Europa og USA.

Det koster 1 krone og 19 øre til mobiltelefonen og 1 krone og 99 øre til utlandet. I USA koster det også bare 14 øre å ringe til mobiltelefonen.

Foreløpig tilbyr Phonzo såkalt stedsuavhengige numre i 85-serien, men det vil snart være mulig å overføre gamle telefonnumre til denne tjenesten.

Siden Phonzo er stedsuavhengig, vil kunder som benytter seg av adapterløsningen kunne ta med seg Phonzo-nummeret også til utlandet, bare man har tilgang til bredbånd. Der kan de ringe som de var hjemme, til de samme prisene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.