FORBRUKERTEKNOLOGI

Piirka ignorert i gratis MMS-tilbud fra NRK

Piirka er garantert fly forbanna etter han har opplevd å bli ignorert på flere arenaer de siste dagene. Nå oppgraderer NRK sitt nye mobiltilbud...uten å ville gi bort finnen gratis.

17. okt. 2002 - 13:58

En bannende Piirka fra NRK-serien 'Borettslaget' ble for sterk kost for statsminister Kjell Magne Bondevik og biskopen i Molde da byens nye storhotell ble åpnet sist fredag. Dagen etter var innslaget tatt av plakaten av hotellets eiere.

Og nedturene fortsetter for den hissige finnen. Nå sviktes Robert Stoltenbergs figur av morselskapet NRK. Allerede i august i år ble det mulig for mobilbrukere å sende NRK-bilder til mobiler som håndterer MMS.

Gjennom et nytt interaktivt mobilverktøy kan du sende bilder og dine egne tekster fra NRK.no til venner som har MMS-telefoner . Verktøyet gjør det mulig for deg å plukke ut og sette sammen kjente fjes og bilder fra NRKs arkiv, lage dine egne mobilmeldinger med tekst, og sende billedmeldingen av gårde.

Du kan finne på egne tekster til bilder av 'Titten Tei', 'Flode', 'Pernille og Mister Nelson', 'Skotten' og 'Baron Blod', men altså ikke bilder av den råpopulære fysakken Piirka.

MMS-tilbud fra NRK. <i>Faksimile:  NRK.no</i>
MMS-tilbud fra NRK. Faksimile:  NRK.no

NRK forsvarer sin skandaløse avgjørelse på denne måten:

- Vi har ikke lyst til å legge det beste innholdet ut gratis. Dessuten jobber vi med å få mer innhold rettighetsklarert, sier Bjarne Andre Myklebust, teknologisjef i NRK Utvikling, til digi.no.

MMS er en forkortelse for multimedia messaging system og er en avansert utgave av SMS, de tradisjonelle tekstmeldingene. Myklebust er tydelig stolt av at statskringkasteren er tidlig ute i dette markedet og sier at de siden august har opplevd endel aktivitet blant norske surfere, selv om de fleste fortsatt ikke har MMS-telefon.

- Per i dag er selvsagt ikke markedet stort nok, og det vil det ikke være første halve året. Men Telenor Mobil jobber med en billing solution som vi ønsker å bruker når markedet kommer, og vi skal ta betalt, sier han videre.

- Vi har jobbet med å lage er verktøy som lar brukerne i større grad bestemme hva de vil sende til sine venner. Dette verktøyet kan utvikles i veldig mange retninger, og vi ønsker å teste om dette er noe brukerne vil ha, sier Myklebust.

Les mer om MMS her:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.