JUSS OG SAMFUNN

Pink Floyd, Deep Purple og Beatles rocket The Cavern

12.953 dager etter siste opptreden på The Cavern i Liverpool, var Paul McCartney på plass. Den korte konserten ble fulgt av 3,5 millioner internettbrukere og 300 konsertgjengere. I mangel av de tre andre Beatles-medlemmene, tro Deep Purple og Pink Floyd støttende til.

Herman Berg
16. des. 1999 - 22:15

Det var mye som ikke var som før da Paul McCartney spilte sin svært omtalte konsert på The Cavern i Liverpool tirsdag den 14. desember 1999.

Borte var de tre andre Beatles-legendene George Harrison, John Lennon og Ringo Starr. Borte var store deler av den opprinnelige hårsveisen som prydet en majoritet av publikum i 1963. Borte var radio og TV som hovedmedium for direkteoverføringer.

Og til stede var en gitarist fra Pink Floyd og en trommeslager fra Deep Purple, to grupper som ikke eksisterte da Quarrymen/Beatles dominerte Cavern Club i årene 1958-63. David Gilmour fra Pink Floyd og Ian Paice fra Deep Purple var erstatninger for George Harrison og Ringo Starr.

Og i realiteten var ikke Cavern Club i Liverpool den samme heller. Den originale ble jevnet med jordent i 1973 for å bli en parkeringsplass og gjenreist på samme sted en gang på 80-tallet som The Cavern.

Uansett rocket den venstrehendte 57-åringen McCartney som det var hans første gig. Rundt 300 mennesker var samlet og fikk høre mange låter fra han siste album "Run Devil Run". Også eldre svisker ble servert på den 45 minutter korte forestillingen som utenfor The Cavern ble overvært på storskjerm av 15.000 liverpudlere i Liverpool Park.

Blant annet vekket "I saw her standing there" stor jubel.

Vanskeligere var (det som vanlig) å komme gjennom på nettet der 3,5 millioner brukere koplet seg opp samtidig. Sendingen ble sendt på den britiske Microsoft-portalen MSN.co.uk, og serverne slet skikkelig med å ta unna trafikken.

Dermed måtte mange briter og andre fans fra 24 land ta til takke med TV-sendingene som er blitt sendt i etterkant.

- Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å rocke ut hundreåret på, sa McCartney i forkant av konserten ifølge Reuters.

- Dette er hvor det hele startet og for meg er dette hvordan århundret kommer til å ende: rock'n' roll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.