Piratkopi av Ringenes Herre i DVD-kvalitet

Filmselskapet har fått en ny utfordring. Piratkopiene av Ringenes Herre kan nå måle seg kvalitetsmessig med DVD-filmene som ennå ikke er kommet på markedet.

Filmselskapet har fått en ny utfordring. Piratkopiene av Ringenes Herre kan nå måle seg kvalitetsmessig med DVD-filmene som ennå ikke er kommet på markedet.

Filmselskapet New Line Cinema har kjørt knallhardt for å unngå at piratkopier av filmen Ringenes Herre skulle ødelegge forlanseringen av storfilmen. Det klarte de ganske bra også, og den norske distributøren uttalte like før jul at de ikke var bekymret for piratkopier, da kvaliteten gjerne var så dårlig at ingen gadd kaste bort filmopplevelsen på denslags.

Nå har de et problem. Piratgruppen The Chosen Few, eller TCF, har sluppet en kopi av filmen som skal være svært nær DVD-kvalitet, ifølge kilder digi.no har snakket med. Vi har ikke sett piratkopien, men stillbilder fra den ser ekstremt bra ut, rent kvalitetsmessig. Piratutgaven er sluppet på 4 CD-er, i SVCD-format, og innimellom popper det opp en melding om at filmen tilhører New Line Cinema, skriver TCF i info-fila som følger med piratkopien.


Det hevdes at piratkopien er laget fra en intern-DVD, noe som ikke har latt seg bekrefte eller avkrefte fra den norske distributøren så langt.

Piratene er blitt mer og mer avanserte. En kilde i miljøet opplyser at er blitt ganske vanlig å legge ved utdrag fra den kopierte filmen, slik at folk kan vurdere kvaliteten på versjonen før de bestemmer seg for å laste ned. Bildet som ledsager denne artikkelen er en faksimile fra piratfilmen.

Her er deler av info-filen som medfølger piratkopien:
"
runtime......: 178 minutes
source.......: dvd screener
format.......: ntsc vcd (480x480, 29.97fps)
2-pass variable bitrate
video: 2450kbit max, 2190kbit avg
audio: 224 kbits 44khz
disk size....: cd1 - 57x15mb
cd2 - 57x15mb
cd3 - 57x15mb
cd4 - 55x15mb

TCF proudly presents the most anticipated release of the year! Enjoy this early dvd screener in great quality! Scene standard for svcd is "under 180 min. should be 3cd's", this release was 178 min. 55 sec. that would have brought our avg bitrate to approximately 1600kbit which we felt was too low for such a great film. This dvd screener has occassional popups of "property of new line" a few times thoughout the entire film. To those who have supported us in the past we thank you! We apologize for our previous release of 13 ghost, I hope this makes up for it. Respect goes out to all those affected by last month's dilemna. We won't stop, cause we can't stop!
"

TCF refererer til FBI-raidene mot pirat-nettverket Drink or Die like før jul. Politi over hele verden aksjonerte mot det som ble betegnet som et verdensomspennende piratnettverk - og det er i hvert fall sikkert at DOD, i likhet med andre mistenkte pirater, har ligget lavt den siste tiden.

Til toppen