BEDRIFTSTEKNOLOGI

Piratliga produserte hos Bertelsmann

- Mange av CD-ene ble laget hos et datterselskap til det store, tyske mediakonsernet Bertelsmann, har en medvirkende i en dansk piratliga uttalt til dansk tv. Ingen i selskapet skal ha stilt spørsmål om lovligheten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 1999 - 12:04

Den ene av de danske piratene sto i går kveld fram på dansk TV2. Han fortalte blant annet at en av produsentene av CD-ene var tyske Sonopress. Sonopress blant de større CD-fabrikkene i Tyskland og eies av mediakonsernet Bertelsmann.

Den danske piraten fortalte at ingen ved Sonopress noensinne stilte spørsmål om lovligheten av det de bestilte.

Norvald Marstrand Heidel i BSA Norge forteller til digi.no at BSA på sin side ikke har offentliggjort opplysninger om hvilke bedrifter som har stått for produksjonen av CD-ene.

- Vi vil så snart detaljene er på plass komme ut med hvilke andre fabrikker som også ukritisk har produsert de falske CD-ene, sier Heidel.

Han forteller videre at BSA nettopp har fått full oversikt over nøyaktig hvilke programmer som har vært på hver CD og hvor mane som er blitt trykket. På BSAs danske nettsted finnes det en oversikt over mye av det som har vært tilgjengelig. Ut fra den nye oversikten er verdien på den piratkopierte programvaren nå beregnet til å være 1.529.000.000 danske kroner. Det er fortsatt snakk om i overkant av 125.000 CD-er.

Heidel forteller at bedriften var så systematisert at når BSA og politiet først fikk hull på systemet, hadde de alle opplysningene.

- Det er her politiet har gjort et stykke profesjonelt arbeid og nøstet opp alle detaljene, forteller Heidel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.