Pixar erstatter Sun med Intel/Linux

Pixar fortsetter sin overgang til Linux. I fjor ble SGI-arbeidsstasjonene byttet ut, i år erstattes Sun-servere.

Pixar fortsetter sin overgang til Linux. I fjor ble SGI-arbeidsstasjonene byttet ut, i år erstattes Sun-servere.

Pixar Animation Studios ledes av Apples toppsjef Steve Jobs og er kjent for filmer som Monsters Inc. og Toy Story. Selskapet er brukt som referanse for framskreden grafikk, og var tidligere en prestisjekunde hos SGI. Nå er selskapet i ferd med å bli en referanse for hvor langt man kan greie seg med Linux i avansert grafisk arbeid. I fjor ble SGI-arbeidsstasjonene erstattet med Linux-baserte modeller fra IBM, og nylig var turen kommet til fargeleggingsserverne (brukes til "rendering") fra Sun.

Les også:

Pixar har brukt de siste seks månedene på å installere et omfattende bladserversystem fra RackSaver, et selskap som har spesialisert seg på å bygge servere som tett sammenkoplede klynger av standard prosessorer. Systemet omfatter til sammen 1024 Intel Xeon-prosessorer i 2,8 GHz, og kjøres under Linux.

Pixars neste film, The Incredibles, vil fargelegges med RackSaver-systemet. Animasjonsfilmer bygges opp med utgangspunkt i tredimensjonale modeller, og fargeleggingen er en omfattende beregningsprosess for hvert av de 24 bildene som skal vises hvert sekund hele filmen gjennom. Objektenes overflate har forskjellige farger og optiske egenskaper, og hvordan de ser ut fra tilskuerens synspunkt må beregnes ut fra skiftende lysforhold.

Pixar har selv utviklet fargeleggingssystemet Renderman, og selv stått for overføringen fra Solaris til Linux.

Ifølge News.com deltok Sun i budrunden.

Til toppen