Planlegg skituren med iPhone

- Skiforeningen sitter på en data-gullgruve, mener utviklerne bak «iMarka».

Planlegg skituren med iPhone

- Skiforeningen sitter på en data-gullgruve, mener utviklerne bak «iMarka».

Skiforeningen lanserer i dag en app til iPhone, som gir føremeldingen i markene rundt Oslo, med komplett oversikt over skiløyper og prepareringsstatus for løypene.

Applikasjonen heter iMarka og er utviklet av selskapet NXC i samarbeid med Skiforeningen. Nedlasting er gratis.

Den gir oppdatert informasjon om skiforholdene i områder som Oslomarka, Bærumsmarka, Hadelandsåsene, samt Gjøvik, Toten og Land.

- iMarka er utviklet for å kunne tilby føremeldingen til flere brukere. Vi vet at mange ønsker å kunne holde seg orientert om forholdene i marka via mobil. Du får førermeldingen raskt, samtidig som informasjonen alltid er oppdatert, sier ansvarlig utvikler Eirik Mikalsen i NXC i en pressemelding.

Friluftforeningen legger til rette for gode turopplevelser i Marka, og preparerer, merker og skilter til sammen 2600 kilometer med sykkel- og skiløyper.

Gullgruve
Utviklerne bak iMarka mener Skiforeningen sitter på en aldri så liten gullgruve i sine databaser. Det kommer godt med i en eventuell videreutvikling av løsningen.

- Informasjonen ligger klar, slik at for fremtidig bruk kan man se for seg mer bruk av GPS. Dette vil kunne medføre funksjonalitet som å logge skitur med hastighet og avstand, mulighet for å søke på løypealternativer til ønsket destinasjon og integrasjon mot Yr for presise værdata, sier Mikalsen.

Til toppen