Platebransjen angriper fildelingskongen

Platebransjen fikk i går stengt WinMX og angriper nå eDonkey, den mest populære fildelingstjenesten.

Platebransjen angriper fildelingskongen

Platebransjen fikk i går stengt WinMX og angriper nå eDonkey, den mest populære fildelingstjenesten.

Etter dommen mot Grokster i amerikanske høyesterett i sommer, har trolig platebransjen klart å stenge eDonkey, det for tiden mest populære programmet for fildeling, skriver Reuters.

eDonkey-nettet har overtatt rollen til Kazaa og senere BitComet som det mest populære piratprogrammet. Det er foreløpig uklart akkurat hvor mye platebransje-foreningen RIAA har klart å gjøre. eDonkey-systemet fungerer fremdeles, men det ene av to kontor til eDonkey-selskapet skal nå være stengt, hevder nyhetsbyrået Reuters.

Det er ikke klart hvorfor det New York-baserte kontoret er stengt, men det er trolig RIAA som står bak.

For etter seieren mot Grokster, der selskapet ble idømt ansvar for hva deres program ble brukt til, har RIAA sendt ut ordre om å stoppe til syv fildelingstjenster.

I følge Reuters fungerer ikke den sentralt driftede WinMX-tjenesten lengre. Men nettsidene til winmxsoftware fremdeles er oppe og man kan fremdeles laste ned WinMX-programmet.

Nettsidene til eDonkey er også opp og deres tjeneste bruker en modell med distribuerte server. Derfor vil det være langt vanskeligere for platebransjen å få stoppet bruken av eDonkey.

Til toppen