Platebransjen krever sperrer hos teleselskapene

I kampen mot piratkopiering, krever amerikanske plateselskaper nå at de store teleselskapene sperrer Internett-adresser.

Amerikanske plateselskaper blir stadig mer aggressive i sin kamp mot piratkopiering på Internett.

Fredag saksøkte en av de største plateselskapene en serie store amerikanske Internett-leverandører. Kravet er ganske oppsiktsvekkende: Plateselskapene krever at tele-leverandørene blokkerer tilgang til den kinesisk-baserte MP3-tjenesten Listen4ever.com.

Les også:

Tidligere har platebransjen krevet at lenker til MP3-tjenester skal fjernes, men nå krever de altså at Internett-selskapene skal sperre tilgang til IP-adressen til det kinesiske selskapet. En slik sperring kan muligens være i konflikt med den vidtfavende amerikanske rettigheten til fri utrykking (freedom of speech) og det ligger an til en heftig rettssak.


For i utgangspunktet har tidligere rettssaker fritatt lokale Internett-leverandører og søkemotorer for ansvar om lovligheten av innholdet de peker til. Det kan derfor bli tungt å vinne gjennom mot hovedlinje-eierne. Vinner plateselskapene denne kampen, er det trolig svært mange som vil kreve forskjellige adresser sperret.

Bak søksmålet står Sony, RCA (BMG) og Warner. Alliansen har saksøkt de største teleselskapene i USA: AT&T Broadband, Cable & Wireless USA, Sprint UUNET (WorldCom). Disse selskapene eier og driver hovedlinjene til og fra og internt i USA.

Plateselskapene har ikke klart å finne ut hvem som eier Listen4ever.com.

Da digi.no prøvde tjenesten i dag morges, var det ikke mulig å få kontakt. Tjenesten skal være på engelsk og har et musikkutvalg som retter seg mot amerikanske brukere.

Til toppen