Platebransjen ransaket Kazaa-kontorer

Platebransjen ransaket selv kontorene til Sharman Networks, selskaper som eier Kazaa.

Platebransjen ransaket selv kontorene til Sharman Networks, selskaper som eier Kazaa.

Kazaa har blitt Napsters arvtager, men har så langt unngått å lide samme skjebne som sin forgjenger. Mye skyldes selskapets kompliserte eier-struktur, men nå slår forsvaret sprekker.

Musikkbransjen fikk nei til å saksøke Kazaa og eierselskapet Sharman i USA, men nå kan plateselskapene ha fått sitt gjennombrudd. Fredag ransaket den australske platebransjen Sydney-kontorene til Sharman Networks, selskapet som eier og distribuerer Kazaa.

I følge australsk lov kan personer eller selskaper som hevder at deres rettigheter er brutt be om tillatelse og deretter selv ransake kontorer og hjem - uten politiet til stede.

Det er den australske platebransjeforeningen MIPI gjennomførte ransakelsene. Foreningen vil trolig offentliggjøre et søksmål på tirsdag - da er det resevert plass hos en dommer, skriver Wall Street Journal.

Målet for ransakelse var å lete etter bevis for en mulig kommende rettssak mot Kazaa. Politiet gjorde beslag og bar ut flere kasser, melder blant annet Financial Times, men det er ikke kjent hva politet tok med seg.

Saken platebransjen prøve mot Grokster og Kazaa i USA ble avslått av en dommer som avgjorde at fildelingstjenestene ikke er ansvarlige for hva deres brukere gjør med programvaren.

MIPI leter derfor trolig etter interne dokumenter som på en eller annen måte kan dokumentere at Sharman og Kazaa tenkte mest på piratkopiering, ikke lovlig filutveksling, da selskapene designet systemet sitt.

Også hjemmene til ledelsen i Sharman Networks, tre universisteter og fire internett-leveranøder ble ransaket.

Til toppen