Plateselskap skal dele ut musikk gratis

Universal, verdens største plateselskap, skal bli med når en ny iTunes-konkurrent skal dele ut musikk med reklame.

Plateselskap skal dele ut musikk gratis

Universal, verdens største plateselskap, skal bli med når en ny iTunes-konkurrent skal dele ut musikk med reklame.

Både ut i fra frykt for Apples markedsmakt og Apples inntekter får stadig flere til å lansere konkurrenter til nettmusikk-butikken iTunes. Men alle de nye konkurrentene skal stort sett selge musikk på den samme måten.

Det er derfor Spiralfrog skiller seg ut: Selskapet forteller at de skal dele ut musikk gratis - i stedet for å betale, vil brukere få servert reklame, skriver Financial Times.

Denne forretningsmodellen vekker nok minner fra dotcom-årene da veldig mange tjenester og produkter skulle deles ut gratis sammen med reklame.

Gratis musikk kan høres ut lite realistisk ut, men nå har Spiralfrog fått med seg Universal Music, verdens største musikk-selskap. Universal legger seg dermed oppsiktsvekkende ut med både Apple, Microsoft og alle andre som selger musikk. En av artistene til Universal er Eminem.

Spiralfrog er heller ikke noe garasjeselskap starter av 20-åringer. Selskapet er ledet av Robin Kent som inntil i fjor var administrerende direktør og styreformann i verdens største reklamebyrå, McCann.

Helt gratis vil det dog ikke være - brukere vil måtte betale et basisabonnement. Reklamen vil trolig bare bli vist på skjermen, Spiralfrog har ikke nevnt lydreklame i musikkfilene.

Forretningsmodellen minner om den nye Napster som er en musikkbutikk. Napster lar brukere høre på fem kutt gratis mens det vises musikk på skjermen.

Slik blir det ikke på Spiralfrog - selskapet lover at "SpiralFrog er en ny online musikk-tjeneste som tilbyr annonse-støttet lovlig nedlastning av musikk og video-innhold fra katalogene til både de store og de uavhengige musikkselskapene."

Trolig vil Spiralfrog måtte bruke Microsofts beskyttede lydformat WMA og brukere kan dermed ikke benytte iPod-spillere mot tjenesten.

Foreløpig har bare Universal sagt ja, men Spiralfrog forteller de er i forhandlinger med de tre andre store musikkselskapene Warner, EMI og Sony-BMG.

Her kan du lese litt mer om Spiralfrog på deres nettside.

Til toppen