PocketHansa gir online CRM og ERP på hånd-PC

PocketHansa og trådløs tilgang til Internett gjør en PDA til fullverdig klient mot alle Hansa-applikasjoner. Den tilbys gratis.

PocketHansa og trådløs tilgang til Internett gjør en PDA til fullverdig klient mot alle Hansa-applikasjoner. Den tilbys gratis.

Hansa Business Solutions tilbyr serversentrerte suiter for små og mellomstore bedrifter. Det dreier seg om integrerte løsninger med alt fra tekstbehandling, kommunikasjon og kalender, til økonomi og kundehåndtering. All data oppbevares på sentrale servere. Kravet til båndbredde mellom klient og server er minimalt, og en GSM-forbindelse fra en bærbar PC skal ikke gi plagsomt lengre svartider enn en direkte kopling over lokalnettet.

Les også

Hansa tilbyr klienter og servere til disse løsningene på en rekke forskjellige plattformer, fra Windows, Mac og Linux, til alle IBMs serverplattformer (unntatt stormaskin). Den nye klienten for Microsofts hånd-PC-plattform Pocket PC, PocketHansa, er en logisk videreføring av mangfoldet av muligheter på systemets klientside.

Pocket PC-baserte apparater, blant dem Compaq iPaq, har en rekke muligheter for trådløs kommunikasjon, fra GSM og GPRS til trådløs Ethernet etter 802.11b-standarden. PocketHansa kan bruke disse forbindelsene til å nå bedriftens Hansa-system, så sant det settes opp en Hansa-server med fast forbindelse til Internett.

Hansas løsninger gjør det overflødig for en bedrift å investere i kontorsuiter av typen Microsoft Office for alle medarbeidere, siden man ikke trenger e-post, kalender og tekstbehandling utover det Hansa selv tilbyr. Selskapet sliter med å vinne aksept for dette synet. PocketHansa tilbys gratis som ledd i markedsføringen av helhetskonseptet.

PocketHansa fritar brukeren for stadig å måtte synkronisere lokalt og sentralt lagrede data. På den andre siden må man ha tilgang til nettverk for å lese e-post, notere avtaler eller skrive brev (utfoldstastaturer er populært tilleggsutstyr til hånd-PC-er). Med en oppringt GSM-forbindelse virker dette spesielt upraktisk. Med GPRS eller trådløst lokalnett er det hendig, og den lave mengden overførte data begrenser GPRS-utgiftene. Du slipper for eksempel å laste ned omfangsrike e-postvedlegg, i motsetning til en løsning basert på synkronisering av lokale og sentrale data. På den andre siden er man helt avskåret fra å arbeide i omgivelser der man ikke har noen Internett-forbindelse.

Til toppen