TWITTER

Politiet forlater Twitter

Politiet er i ferd med å forlate Twitter. I fremtiden skal politiet publisere informasjon fra operasjonssentralene i egne kanaler.

Politiet er i ferd med å forlate Twitter. Men når det skjer, er uvisst.
Politiet er i ferd med å forlate Twitter. Men når det skjer, er uvisst. Foto: NTB
23. apr. 2023 - 10:26

Politiet har brukt Twitter siden 2011, men nå går det mot slutten, skriver NRK.

I fremtiden skal politiet publisere informasjon fra operasjonssentralene i egne kanaler, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

– På denne måten vil innbyggerne kunne holde seg oppdatert om lokale hendelser på vårt nettsted. De vil også kunne verifisere informasjonen gitt i andre kanaler, sier hun.

Arbeidet med å få på plass en publiseringsløsning på politiet.no er i gang, men det er ennå ikke bestemt når eller hvordan dette skal gjennomføres.

Allerede i november ble det kjent at politiet så seg om etter andre informasjonskanaler enn Twitter. Da opplyste beredskapssjef Tone E. Vangen i Politidirektoratet til TV 2 at de «er usikre på Twitters vei videre, og jobber for å ta i bruk våre egne kanaler til å formidle informasjon fra vårt operative arbeid».

To tredeler av befolkningen mener de er for mye på skjerm, ifølge en undersøkelse. Nå vil biblioteket i Oslo bidra med å gi mobilen et konkret pausested.
Les også

Deichman: Mobilsoveposer skal få folk tilbake til eget liv

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.