Politiet krever inn bitcoins fra narkotiltalte

Politiadvokat Richard Beck Pedersen under en pressekonferanse i Kripos' lokaler på Bryn i Oslo tirsdag ettermiddag. Kripos har de siste dagene pågrepet fire personer for produksjon og salg av narkotika via Internett. Flere av de siktede anses som sentrale i norsk sammenheng når det gjelder salg av narkotika via det mørke nettet.
Politiadvokat Richard Beck Pedersen under en pressekonferanse i Kripos' lokaler på Bryn i Oslo tirsdag ettermiddag. Kripos har de siste dagene pågrepet fire personer for produksjon og salg av narkotika via Internett. Flere av de siktede anses som sentrale i norsk sammenheng når det gjelder salg av narkotika via det mørke nettet. (Bilde: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

Politiet krever at tre narkotiltalte menn betaler tilbake en stor sum bitcoins. Det er trolig første gang staten ønsker å inndra digital valuta. 

De tre mennene er tiltalt for å ha solgt narkotika for flere millioner kroner på det mørke nettet og sendt det med post til kundene. Politiet krever tilbakebetaling av 3,1 millioner kroner og 120 bitcoins, ifølge Adresseavisen. Med dagens kurs tilsvarer dette rundt 1,2 millioner kroner plassert i bitcoins.

–Jeg kjenner ikke til andre norske saker hvor det har blitt påstått inndragning av bitcoins, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen.

Nettvalutaen har lenge vært populær blant kriminelle fordi den er vanskelig å spore. I denne saken mener politiet at de vet hvilke bitcoin-kontoer som kan knyttes til de tiltalte.

–Vi har klart å følge transaksjonene, blant annet ved å analysere transaksjonsregisteret. Når dette lykkes, gir bitcoin gode muligheter for å gi opplysninger om pengestrømmer, sier Pedersen. (©NTB)

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen