Politiet ville ha Baren-opptak

TV- og Internett-programmet Baren fikk flere henvendelser fra Politiet om utlevering av video fra overvåkningskameraene deres.

TV- og Internett-programmet Baren fikk flere henvendelser fra Politiet om utlevering av video fra overvåkningskameraene deres.

Politiet har ved flere anledninger fattet interesse for opptak fra TV3s kombinerte Internett- og TV-program 'Baren'.

Baren er et virkelighets-TV-konsept hvor en gruppe mennesker lever sammen og driver en bar i Kirkegata i Oslo.

Både barlokalene og leiligheten er stappfulle av kameraer, og både deltagere og gjester blir fanget inn, og etter det digitoday forstår kan kameraene også ha fanget opp ting i lokalet og på gaten utenfor som politiet mener kan være interessant i deres arbeid.

- Politiet har ringt to ganger og spurt om vi har opptak av ting i baren. De spurte om å få opptak i forbindelse med en sak, der de ville se opptakene fra en hel kveld, sier produsent Styrk Jansen.

Det politiet ikke visste er at TV3 ikke tar opp alt som skjer i Baren - heller ikke det som sendes kontinuerlig ut på Internett.

- Om vi hadde tatt opp alt, så tror jeg ikke det hadde vært noe problem å levere ut opptak. Men vi slapp å ta den avgjørelsen tilføyer Jansen.

Politiinspektør Martin Smith ved Oslo Politikammer sier det er en ny problemstilling med TV-stasjoner som sender alt materiale ut på nettet.

- Hvis noe er blitt sendt på TV så skal det ikke være så vanskelig å få tilgang til materialet. Men hvordan det forholder seg med sendinger på nettet er vanskelig å si, mener han.

Hvis noen sitter på opptak de ikke vil gi fra seg, så må politiet gå til forhørsretten med en begjæring om å få utleveringspålegg for materialet.

Ifølge Smith er det vanlig at man får tilgang til opptak som er sendt på TV, mens upublisert materiale kan være vanskeligere å få se. Spørsmålet er hvilken linje TV-stasjoner og andre Internett-kringkastere vil legge seg på i forhold til ting som publiseres på nett.

Bør politiet få kopi av opptak?


Synes du det er greit at TV-stasjoner og innholdsaktører på Internett gir fra seg videoopptak til politiet?

Ja, politiet bør få alt de ber om
Ja, politiet bør få det de ber om, men bare hvis de har en rettslig kjennelse som krever det
Nei, det bryter med grunnleggende publiseringsregler og prinsipper for redaksjonell integritet og kildevern.
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt

Til toppen