JUSS OG SAMFUNN

Politiets IKT-systemer er tilbake i normal drift etter store tekniske problemer

Politiets datasystemer gikk ned for telling tirsdag.

Politiet opplever tirsdag at sentrale IT-systemer er slått ut.
Politiet opplever tirsdag at sentrale IT-systemer er slått ut. Illustrasjonsfoto: Marius Jørgenrud
20. aug. 2019 - 09:31 | Endret 20. aug. 2019 - 12:07

OPPDATERT: Hele politi-Norge ble tirsdag rammet av omfattende IKT-trøbbel. Etter nærmere tre timer ble driftsituasjonen friskmeldt, da var klokken rundt 11.40.

– Politiet opplevde tirsdag morgen problemer med pålogging og treghet i sine systemer. Politiets systemer og publikumstjenester fungerer nå som normalt. Politiets IKT-tjenester følger situasjonen nøye, opplyser etaten.

Beredskapsdirektør Knut Smedrud opplyser at Politidirektoratet har tett dialog med politidistrikter og særorgan, og sier at det så langt «ikke er rapportert om avvik, kritiske hendelser eller operative konsekvenser».

Opprinnelig sak:

– Store deler av politiets IKT-systemer er nede tirsdag morgen. Politiets beredskap er ikke berørt, men flere av publikumstjenestene fungerer ikke. Problemet gjelder hele politi-Norge, ifølge beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

Både telefonnumrene 112 og 02800 skal fungere. Det samme gjelder nødnettet. Det er politiet selv som melder dette.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til problemene.

– Politiet jobber med å finne feilen og vil komme tilbake med mer informasjon så raskt som mulig, opplyser politietaten i en oppdatering på Twitter.

Pressevakt i direktoratet kunne ikke svare på noen spørsmål da digi.no ringte ved 9-tiden. Det ble opplyst at ledelsen er opptatt i et møte.

Politiets datasystemer har vært rammet av nedetid en rekke ganger de siste årene. Trøbbel med det såkalte BL-systemet (basisløsninger), som ble innført i 1996, har ofte vært en gjenganger.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.