Polycom vil utfordre Tandberg på bortebane

Videokonferanse-rival frir til Microsoft for å knipe inn på Cisco.

Polycom-løsning for stort videokonferanserom.
Polycom-løsning for stort videokonferanserom. (Bilde: Polycom)

Videokonferanse-rival frir til Microsoft for å knipe inn på Cisco.

Ciscos oppkjøp av det norske videokonferanseselskapet Tandberg fører Tandbergs hovedrival Polycom nærmere sammen med Microsoft.

Tandberg og Polycom er omtrent jevnstore og de to største aktørene på utstyr for videokonferanser i verden.

Polycom varsler nå at de trapper opp kampen mot Cisco i kjølvannet av Tandberg-oppkjøpet.

Samtidig samarbeider Polycom med Cisco på flere områder. Blant annet leverer de IP-baserte konferansetelefoner som Cisco setter sin logo på.

Cisco og Microsoft er selv konkurrenter og samarbeidspartnere, spesielt innen løsninger for forent samband («unified communications»). En analytiker fra Ovum beskrev for et par år siden dette forholdet ved at de «holder hender mens de sparker hverandre under bordet».

- I dagens samfunn må man både være konkurrent og samarbeidspartner for å kunne levere løsninger, sier Polycoms nordensjef Flemming Graversen til digi.no.

Ett eksempel han trekker frem er at Polycom som det eneste firmaet i verden er sertifisert for Ciscos samhandlingsplattform. Men Cisco er kjent for å raskt integrere produktene fra selskapene de kjøper opp, så det varer neppe lenge.

Polycom oppfatter Cisco-oppkjøpet som en gyllen anledning til å knipe markedsandeler i et sterkt økende markedet for videokonferanseløsninger. Det håper de å få til ved å utvide sitt eksisterende samarbeid med Microsoft.

Strategien er å tilby «dypere integrasjon» mot programvareløsningene til Microsoft. Det skal komme flere nye produkter og løsninger som spiller på dette samarbeidet. De skal også ut og møte kundene sammen.

Graversen forteller at de skal utfordre Tandberg på selskapets nordiske hjemmebane.

- Vi er bare fem ansatte, men skal doble oss i løpet av kort tid. Ambisjonen er å doble markedsandelen i Norden innen to års tid.

    Les også:

Til toppen