Polycom viser komplett kolleksjon

Polycom har oppgradert sin PC-klient for videokonferanser, og tettet hull i sitt øvrige produktutvalg.

Polycom har oppgradert sin PC-klient for videokonferanser, og tettet hull i sitt øvrige produktutvalg.

Polycom benyttet sommeren til å fornye sine videokonferanseprodukter, fra PC-programmet PVX til spesialutstyr i VSX-familien for kontorer og møterom.

Selskapet har videre oppnådd at flere av deres oppfinnelser er blitt godkjent som standarder av ITU, blant annet innen formidling av lyd og bilde, og samkjøring av lyd og bilde med annen funksjonalitet, for eksempel samtidig overføring av skjermbilder.

– Polycom har over 400 patenter. Mye av dette er blitt ITU-standarder og legges inn i produkter fra blant andre Sony, Tandberg og Microsoft, sier Flemming Graversen i Polycom Norge til digi.no.

Patentene gjelder først og fremst teknologi for bedre utnyttelse av begrenset båndbredde til å formidle lyd og video, med forholdsvis høy kvalitet på begge. Polycoms lydstandard gir 14 kHz lyd i 24 kb/s, mens for eksempel konkurrerende utstyr krever 128 kb/s for 20 kHz lyd.

Samtalen med Graversen foregår over telefon. Han bruker Polycom-produktet QSX for å kjøre en presentasjon: digi.no får en IP-adresse, et brukernavn og et passord, og når dette tastes inn i vår nettleser, ser vi hele skjermbildet fra Graversens PC.

PVX er Polycoms programvareløsning for videokonferanser over PC. Den nye versjon 8.0 støtter flere standarder enn før, blant dem IETFs IP-telefoniprotokoll SIP som får stadig større utbredelse, og H.239 for innholdsdeling i videokonferanser. Andre forbedringer dreier seg om enklere oppsett av samtaler gjennom hjemmerutere og brannmurer. Støtten til den omfattende ITU-standarden H.323 for tale- og videokonferanser bidrar til at PVX-klienten kan koples opp mot nær sagt alle slags større videokonferansesystemer.

– Skjermbildet kan automatisk fordele arealet mellom det som vises av innhold og det som vises av videokonferansen, slik at du fort kan veksle mellom 90 prosent innhold, 50 prosent innhold og 90 prosent videokonferanse, sier Graversen.

Polycoms dedikerte systemer i VSX-familien for kontor og møterom er utvidet med nye produkter, og Graversen mener han nå kan tilby hensiktsmessige løsninger til alle slags behov.

– VSX 5000 er en ny løsning for små møterom. Kameraet er av typen med elektronisk «pan tilt zoom» slik at den automatisk følger bevegelser i rommet. Den som holder presentasjonen kan følgelig bevege seg fritt, og kameraet holder henne hele tiden i bildet.

VSX 5000 styres av en fjernkontroll, og koples til enhver tv eller XGA-skjerm. Med eksterne høyttalere gir den Polycoms nyeste forbedring innen stereofonisk lyd.

For større møterom tilbys, i tillegg til to år gamle rackmonterte VSX 8000, VSX 7000 i to nye varianter: 7000s for vanlig montering og 7000e for rack. Begge har forbedret lyd og bilde, og kan koples til XGA-skjerm, slik at man kan bruke store flatskjermer til både data og video.

Alle selskapets løsninger er gjensidig kompatible, og kan brukes opp mot utstyr fra konkurrerende leverandører, ifølge Graversen.

Til toppen