Power Computing i Apple-strid

Uenighet om lisensiering har ført til et anstrengt forhold mellom Apple Computer og Power Computing.

I en registrering med amerikanske børsmyndigheter i forkant av en offentlig børsemisjon, rapporterer Mac-kloneprodusentene Power Computing at forholdet til Apple Computer er heller anstrengt.

Uenighet med Apple om lisensiering av Mac OS og nødvendig Apple-teknologi, er årsaken til det dårlige forholdet. Power Computing er prisgitt Apple for å få nødvendig maskin- og programvare til å produsere sine Mac-kloner.

Forholdet er såpass dårlig at Power Computing har valgt å lisensiere Mac OS via IBM - som har tillatelse til å viderelisensiere Apples operativsystem. Power Computing har oppnådd bedre betingelser gjennom IBM enn direkte fra Apple, skriver Power Computing.

Selskapet er den største Mac-klonemakeren med anslagsvis 12 prosent av salget på Apple-plattformen, i henhold til analysebyrået Dataquest. Power Computing leverte 170.000 Mac-kloner i 1996 og omsatte for $131 millioner. Med en forventet omsetning på $600 - $700 millioner og er selskapet en av de raskest voksende PC-produsentene i USA.

Power Computing skriver i sin melding til børsmyndighetene at selskapet ønsker å produsere Wintel-baserte PC-er for å slippe avhengigheten til Apple. Selskapet ser også frem til CHRP-plattformen for Apple som vil gjøre det uavhengig av Apple hva maskinvare angår.

Apple på sin side viser til at selskapet har hatt fremgang i sine forhandlinger med selskapene som ønsker å lisensiere Mac OS.

Med Mac OS 8 i juli og Macworld-messen i august - arena for Mac-nylanseringer - begynner det å haste for Apple. Selskapet er ikke tjent med at klonemakerne senker sitt ambisjonsnivå for Apple-plattformen på grunn av lisenskluss.

Til toppen