Power Computing i Apple-strid

Uenighet om lisensiering har ført til et anstrengt forhold mellom Apple Computer og Power Computing.

Uenighet om lisensiering har ført til et anstrengt forhold mellom Apple Computer og Power Computing.

I en registrering med amerikanske børsmyndigheter i forkant av en offentlig børsemisjon, rapporterer Mac-kloneprodusentene Power Computing at forholdet til Apple Computer er heller anstrengt.

Uenighet med Apple om lisensiering av Mac OS og nødvendig Apple-teknologi, er årsaken til det dårlige forholdet. Power Computing er prisgitt Apple for å få nødvendig maskin- og programvare til å produsere sine Mac-kloner.

Forholdet er såpass dårlig at Power Computing har valgt å lisensiere Mac OS via IBM - som har tillatelse til å viderelisensiere Apples operativsystem. Power Computing har oppnådd bedre betingelser gjennom IBM enn direkte fra Apple, skriver Power Computing.

Selskapet er den største Mac-klonemakeren med anslagsvis 12 prosent av salget på Apple-plattformen, i henhold til analysebyrået Dataquest. Power Computing leverte 170.000 Mac-kloner i 1996 og omsatte for $131 millioner. Med en forventet omsetning på $600 - $700 millioner og er selskapet en av de raskest voksende PC-produsentene i USA.

Power Computing skriver i sin melding til børsmyndighetene at selskapet ønsker å produsere Wintel-baserte PC-er for å slippe avhengigheten til Apple. Selskapet ser også frem til CHRP-plattformen for Apple som vil gjøre det uavhengig av Apple hva maskinvare angår.

Apple på sin side viser til at selskapet har hatt fremgang i sine forhandlinger med selskapene som ønsker å lisensiere Mac OS.

Med Mac OS 8 i juli og Macworld-messen i august - arena for Mac-nylanseringer - begynner det å haste for Apple. Selskapet er ikke tjent med at klonemakerne senker sitt ambisjonsnivå for Apple-plattformen på grunn av lisenskluss.

Til toppen