Prisen på bærbare i fritt fall

Superbillige netbooks kan snart krysse en ny magisk prisbarriere.

Prisen på bærbare i fritt fall

Superbillige netbooks kan snart krysse en ny magisk prisbarriere.

Prisen på bærbare pc-er har gått markant ned de siste årene, og spesielt innenfor det relativt nye netbook-segmentet, også kjent som ultraportable pc-er.

Svært mange har gått til anskaffelse av slike, gjerne som en bærbar nummer to. Det har fått PC-produsentene til å kaste seg på netbook-bølgen.

Intel dominerer dette markedet med sine Atom-prosessorer, og de aller billigste Atom-baserte maskinene tilbys her til lands for rett under 2000 kroner.

Brikkeprodusenten Freescale melder at de er klare for å ta opp kampen mot markedslederen Intel. Det vil de gjøre med selskapets nye i.MX515-prosessor, som er basert på ARM Cortex A8-teknologi.

Dette er våpenet, som de håper skal kunne presse prisene på ultralette bærbære pc-er ned under 200 dollar.

I tillegg til lavere priser, håper Freescale at deres prosessor gir bedre batterikapasitet enn konkurrentenes. Ifølge selskapets markedssjef Glen Burchers skal netbooks med prosessoren deres gi en batteritid på nærmere åtte timer.

Freescales prosessor skal dessuten bruke mindre energi og krever ikke kjøleribber eller vifter for nedkjøling, går det frem av en pressemelding.

Valutaen har svingt voldsomt det siste året. Hvis det fortsetter kan vi fort ende opp i den hyggelige situasjonen at det tilbys bærbare pc-er til bare tusen kroner.

Til toppen