Prisen på DVD-brennere stuper

Prisen på mange DVD-brennere har falt kraftig hittil i år. Dette til tross for liten tilgjengelighet og stor etterspørsel.

Prisen på mange DVD-brennere har falt kraftig hittil i år. Dette til tross for liten tilgjengelighet og stor etterspørsel.

Ifølge det taiwanske nettstedet DigiTimes har prisen på mange DVD-enheter med opptaksmuligheter hittil i år stupt. Dette til tross for at etterspørselen i mange tilfeller er større enn produksjonen. Prisen på noen produkter skal ha blitt redusert med så mye som 30 prosent den siste måneden.

    Les også:

Steffen Kortner, innkjøper ved Komplett, bekrefter denne trenden, men bare når det gjelder brennerne som bare støtter DVD-R/RW eller DVD+R/RW. Kortner mener prisen på de kombinerte brennerne nå er på vei oppover igjen. Blant annet sier han at NEC ventes å sette opp prisen på slike brennere med omtrent 30 dollar, noe Kortner mener er en usedvanlig høy prisøkning.

Kortner forteller at det er en vanvittig etterspørsel etter DVD-brennere i Norge, sammenlignet med andre land i Europa.

- Når man selger 30.000 enheter i Tyskland, ville man tilsvarende i Norge kunnet selge 15.000 enheter, hvis vi hadde kunne levere, forteller han.

Spesielt i Norge er det også at en svært stor andel vil ha de kombinerte brennerne, mens kunder i andre land ofte greier seg med brennere som kun støtter ett av formatene.

Til toppen