Priskutt på enda kraftigere Power Mac G4

Apples Power Mac G4-maskiner er blitt kraftigere og billigere, og kan fås med bredformat flatskjerm på 20 tommer.

Apples Power Mac G4-maskiner er blitt kraftigere og billigere, og kan fås med bredformat flatskjerm på 20 tommer.

Apple har gjort helt om på sin Power Mac G4 av stasjonære arbeidsstasjoner, i hovedsak beregnet på profesjonelle brukere innen grafisk bransje og media. Prisnivået er senket med rundt 40 prosent, samtidig som det generelle ytelsesnivået er betraktelig hevet.

Den rimeligste G4 koster nå 13.990 kroner inklusiv mva, med PowerPC G4-prosessor i 1 GHz, 1 MB med nivå 3 cache, 256 MB DDR-minne, 60 GB disk, DVD/CD-RW-drev og NVIDIA GeForce4 MX-grafikk med 64 MB videominne. De andre familiemedlemmene har doble prosessorer fra 1,25 GHz til 1,42 GHz og er enda bedre utstyrt. De varierer i pris fra 18.990 kroner til 35.988 kroner. Leveringstiden er oppgitt til mellom tre og seks uker.

Alle prisene er uten skjerm. Flatskjermene på 17 tommer og bredformat i 23 tommer har fått priskutt på godt over 40 prosent. Utvalget er utvidet med en bredformat skjerm på 20 tommer med en oppløsning på 1680 ganger 1050 bildepunkter. Skjermen skal være tilpasset behovene til formgivere som vil ha detaljoversikt over et helt oppslag.

Priskuttene og ytelsesøkningen skal motvirke salgsnedgangen for G4-maskinene, som i desember-kvartalet ble oppgitt til 25 prosent i antall enheter og 20 prosent i omsetning i forhold til samme kvartal i 2001.

En viktig faktor i salgsnedgangen er utenfor Apples umiddelbare kontroll: Ombrekkingsverktøyet QuarkXpress er ennå ikke kommet i en utgave for Mac OS X. Apple-sjef Steve Jobs forsikret på MacWorld-konferansen i San Francisco 7. januar at den ikke var mer enn noen få måneder unna.

Til toppen