ANALYSER

– Prispress på IT-konsulenter

Spår prisfall i det svenske markedet.

28. nov. 2011 - 13:54

Det svenske markedet for IT-konsulenter blir svakt i 2012, spår analyseselskapet Radar Group International. Ifølge selskapets siste rapport, som Computersweden refererer mandag, forventes det et fall i timeprisen på svenske IT-konsulenter på mellom tre og fem prosent.

– Prispresset hardner til takket være indiske konsulenter og overgangen til nettbaserte tjenester og nettskyen, noe som driver markedet til priskutt, sier Radar Groups administrerende direktør Hans Werner til Computersweden.

Det er imidlertid store forskjeller mellom de ulike kompetanseområdene og forventningen til timepriser i 2012. Områdene der prisene faller dramatisk er innenfor systemadministrasjon, nettverk og overvåkning. Men også programmerere innen .net og Java må regne med mindre å gjøre i det svenske markedet til neste år, selv om prisene her er ventet å falle mindre.

– Her blir ikke prisfallet like ekstremt, ettersom etterspørselen ikke faller like raskt. Men på grunn av prispress fra utenlandske tjenestetilbydere så kommer prisene for programmeringstjenester også til å falle noe, spår Werner.

For konsulenter med spesialistkompetanse innen sikkerhet, integrasjon og arkitektur forventes imidlertid en vekst, ifølge Radar Groups analyse. Her spås en timeprisvekst på mellom fem og ti prosent neste år.

De dystre spådommene er imidlertid ikke lett å overføre til det norske markedet.

Sterk vekst i offentlig sektor, samt en meget optimistisk oljesektor, med enorme investeringsplaner de neste årene, forventes å holde aktivitetsnivået i Norge på et høyt nivå også neste år.

Samtidig har signalene fra IT-konsulentmarkedet vært svært sterkt.

Tidligere i høst kunne rekrutterings- og kursselskapet Glasspaper melde om prekær mangel på IT-konsulenter i det norske markedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.