ANALYSER

Privat surfing på nettet største trussel

Privat nettsurfing både spiser tid og er den største sikkerhets-trusselen, advarer IDC.

Ifølge en undersøkelse fra HK/Privat i Danmark tillater to av tre arbeidsgivere at medarbeidere surfer på nettet.

Dette har fått IDC til å slå alarm, og som nå går ut og advarer danske virksomheter om at medarbeideres bruk av Internett i arbeidstiden utgjør den største IT-sikkerhetsrisikoen.

IDC mener at risikoen for å bli infisert med en datavirus er mer enn tre ganger større for virksomheter som tillater bruk av nettet enn for dem som ikke tillater privat bruk.

En ny IDC-analyse viser nemlig at den primære kilde til virus og orm ikke lenger er fra e-post, men derimot fra surfing på nettet.

Undersøkelsen viser at opp mot 30 prosent av virksomheter med 500 eller flere medarbeidere er blitt infisert som følge av Internett-surfing, mens bare 20 til 25 prosent av de samme virksomheter ble rammet av virus og orm fra e-post.

IDC mener det ikke er realistisk å oppfordre til et forbud mot privat bruk av virksomheters internettforbindelser.

Derimot mener IDC at virksomheter kan benytte monitoreringsverktøy for å få et overblikk over ansattes private internettbruk.

Et av de største risikoelement kan være surfing som skjer hjemmenfra via bedriftens internettforbindelse.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.