FORBRUKERTEKNOLOGI

Feilen med bankterminaler er rettet

Kortterminaler over hele landet var nede mandag etter trøbbel hos Nets. Feilen er nå rettet, og det vil være normal drift om kort tid.

Kortterminaler over helt landet er nede. Nets avviser at det skyldes et angrep. På Vinmonopolet på Karl Johans gate i Oslo måtte kundene finne frem kontantene for å få gjort opp for seg.
Kortterminaler over helt landet er nede. Nets avviser at det skyldes et angrep. På Vinmonopolet på Karl Johans gate i Oslo måtte kundene finne frem kontantene for å få gjort opp for seg. Jan Johannessen
16. mai 2022 - 12:55

– Det tar litt tid før alt er oppe som normalt, men jeg vil si at nå skal alt snart være oppe å gå, sier Pål Andre Fredriksen, administrerende direktør i Verifone, som lager betalingsløsninger, til VG.

– Hvis du går i butikken nå, skal du ha en ganske vanlig opplevelse. Alt skal være tilbake til normalen innen en halvtime/times tid, sier han.

Rammet opp mot 130.000

Feilen ble oppdaget i 12-tiden mandag. Opp mot 130.000 bankterminaler var rammet, ifølge Fredriksen.

– Jeg har jobbet her i denne bransjen i 15 år, det er første gang jeg opplever noe lignende. Det er klart at dette er definitivt en feil dag å gå ned på, sier han, og sikter til 17. mai-feiringen tirsdag.

«En pågående hendelse forårsaker mislykkede transaksjoner for nettransaksjoner og terminaler i Norge. Vi undersøker saken», skrev Nets på nettsidene sine.

Betalingsterminalene er nede dagen før 17-mai og lange køer formet seg utenfor minibankene, som her på Karl Johan i Oslo. <i>Foto:  Jan Johannessen</i>
Betalingsterminalene er nede dagen før 17-mai og lange køer formet seg utenfor minibankene, som her på Karl Johan i Oslo. Foto:  Jan Johannessen

– Ikke angrep

Det dreier seg ikke om et angrep, sier presseansvarlig Peter Glüsing i Nets til Dagbladets Børsen.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken, men det er ikke et angrep, sa han.

Vinmonopolet og flere butikker meldte om problemer.

Butikksjef i Vinmonopolet på Oslo City, Marika Salomäki, sier at 16. mai er en av de største salgsdagene deres i året.

– Dette er fryktelig dumt. Ikke bare for oss, men også for alle de andre butikkene som rammes. Dette er en av de største salgsdagene våre i året, sier hun.

Mobiltelefon.
Les også

Russland lyktes med dataangrep mot Ukrainas største telekomselskap

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.