BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prosjekt Eidsvoll i havn

Ifølge PC-Systemer er dette den største privatfinansierte satsingen på systemutvikling i Norge siden Norsk Data på 1970-tallet.

Eirik Rossen
12. nov. 1998 - 11:56

Begivenheten som markerer denne milepælen, er lanseringen av verdens første COM/DCOM-baserte økonomisystem Rubicon Global 25. november (se relatert artikkel). PC-Systemer har det siste tiåret satset eksklusivt på Microsoft-plattformen. Prosjekt Eidsvoll bygger på Microsofts standarder for komponenter (COM står for component object model) og for bruk av distribuerte komponenter over et nettverk, også over Internett (DCOM står for distributed COM).

Ifølge administrerende direktør Tom Scharning har Prosjekt Eidsvoll har vært et stort løft for PC-Systemer Norge ASA, som har brukt fire år og betydelige ressurser på å legge grunnmuren for fremtidens systemfamilie. Han lister opp en rekke fordeler ved komponentbaserte økonomisystemer, som egentlig gjelder ethvert vellykket komponent-basert system: Utviklingen går raskere, det er langt mindre risiko for feil, og når grunnlaget først er lagt går det færre ressurser til videreutvikling. Skalerbarhet og fleksibilitet er egenskaper man får på kjøpet. Løsningene er enkle å vedlikeholde, og nye løsninger kan bygges raskt etter behov.

- Vi har sett mange eksempler på at mastodontene lager for tunge systemer, som i tillegg til å bli svært dyre, sjelden eller aldri blir ferdige, sier Scharning.

- Komponentene kan brukes av alle slags utviklingsspråk som støtter COM/DCOM. Det vil si at en og samme funksjonalitet, som for eksempel en moms-regner eller en rapportfunksjon, kan brukes i en mengde sammenhenger - med andre språk, over web osv, sier utviklingsdirektør Per Boasson. - Komponentløsninger er blitt en pådriver for realiseringen av distribuerte løsninger.

PC-Systemer vil selv satse stort på løsninger over intra- og Internett. Dette er sterkt etterspurt i markedet, og utgjør dessuten et område der komponentbasert utvikling gir store fordeler framfor andre utviklingsmodeller. Eller som Boasson sier det selv:

- Eldre systemer basert på gammel teknologi kan ikke dra nytte av de nye mulighetene for å lage fleksible, mobile løsninger direkte integrert med økonomisystemet på en enkel måte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.