FORBRUKERTEKNOLOGI

Prøv Apples nye iCloud

Gir gratis tilgang til nye webapplikasjoner.

iWork for iCloud er her representert ved ikonene som er merket beta. Dette er trolig et svært tidsbegrenset tilbud i forkant av offisiell lansering av nye iCloud, iOS7 og OS X Mavericks.
iWork for iCloud er her representert ved ikonene som er merket beta. Dette er trolig et svært tidsbegrenset tilbud i forkant av offisiell lansering av nye iCloud, iOS7 og OS X Mavericks.
27. aug. 2013 - 11:28

Apple kommer i høst med oppgraderinger til sine to operativsystemer. Mac OS X vil foreligge i versjon 10.9 med kodenavn «Mavericks», i tillegg er det duket for iOS7 til nettbrett og mobil.

(Ifølge The Verge vil ihvertfall iO7 trolig lanseres den 10. september.)

Felles for begge er en stadig tettere tilknytning til selskapets skytjeneste iCloud, myntet på synkronisering av innhold på tvers av enheter, backup og andre nyttefunksjoner. iCloud har for anledningen også blitt pusset opp.

Sistnevnte markerer også introduksjonen av iWork for iCloud, som er webutgaver av Apples kontorpakke.

Nye iCloud kan nå prøves ut i betautgave for alle Apple-brukere på beta.icloud.com, etter først å ha vært tilgjengelig bare for registrerte utviklere. Innlogging skjer med ordinær Apple-konto.

Apple har ikke offisielt kunngjort tilbudet, noe de ifølge Engadget heller neppe kommer til å gjøre. Årsaken er at iWork-pakken normalt koster penger.

I skrivende stund gis det gratis prøvetilgang både til tekstbehandleren Pages, regnearket Numbers og presentasjonsverktøyet Keynote – altså i webutgaver under iCloud-tjenesten.

Det gis også adgang til epost, kontaktlister, kalender, notater, påminnelser og «finn-min-iPhone» gjennom iCloud i et webgrensesnitt, forutsatt at du har konfigurert Apple-enheten din for synkronisering mot nettskyen for hver av de respektive tjenestene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.