Prøv blindtest for søkemotorer

Slett ikke sikkert at du foretrekker Google.

Prøv blindtest for søkemotorer

Google er uten sammenligning verdens mest populære søkemotor. Men konkurransen er hard, og konkurrentene gjør alt de kan for å knipe inn på forspranget.

Spørsmålet er om du ville byttet til noe annet, dersom alternativet var like godt. For mange vil nok svaret være et «nei».

Gammel vane er som kjent vond å vende.

Derfor må søkeløsningen som skal vippe Google av pinnen komme opp med noe mye bedre. Som for så vidt er akkurat det Google selv gjorde da de for vel ti år siden knuste all konkurranse med sitt pagerank-system, som ga langt bedre treff enn konkurrentene.

Det er i dag ingen søkemotorer som fremstår som svært mye bedre enn markedslederen. Samtidig er ikke de nest beste nødvendigvis så mye dårligere heller.

Mange blir nok overrasket over hvilken løsning de faktisk foretrekker i denne blindtesten, som setter Google, Yahoo og Bing opp mot hverandre.

Verktøyet gir deg tre kolonner med søkeresultater, uten å fortelle hvilken motor som leverer hva. Det får du først vite etter å ha stemt på den kolonnen du synes gir de beste svarene. Kanskje blir du, som oss, overrasket over hva du foretrekker?

Ideen er slett ikke ny. Digi.no skrev om en lignende blindtest som kårer den beste søkemotoren allerede i 2005. Den tjenesten er ikke lenger operativ, men Google skilte seg den gangen ut som klar vinner.

Situasjonen er i dag helt annerledes. De tre konkurrentene (som snart blir to) er ofte overraskende like gode.

I denne testen ender vi faktisk ganske ofte opp med å velge andre søkemotorer enn Google.

Bindtesten er utviklet av Michael Kordahl, som er utvikler hos Microsoft. På nettsiden understreker han at testen er laget helt på eget initiativ.

    Les også:

Les mer om: