JUSS OG SAMFUNN

Prøv e-post via mobil

Har du noen gang forsøkt å sende tekstmeldinger til en GSM-telefon over Internett? Ennå kan du gjøre dette uten at du trenger å betale for det, skriver Digital Hverdags Bente Sollid i dagens stjernestreif.

Bente Sollid
31. mars 1998 - 10:22

"

I disse dager kjører Telenor en pilotperiode frem til 15. april hvor både abonnement, motta varsling og motta e-post er gratis.

Telenors tjeneste gir deg en unik e-post adresse som er knyttet til ditt GSM-nummer. Etter å registert deg som bruker kan du både motta og sende e-post via mobiltelefonen, bli varslet om innkommende e-post i din postboks eller videresende e-post til andre e-post adresser.

Telenor har lagt opp forskjellige tjenester. Tjenesten tilbyr også en ordning for brukere som ikke har PC og Internet, men som allikevel ønsker å være tilgjengelig på e-post. Selv uten PC og Internett kan du sende, lese og videresende post direkte fra din telefon. Om du vil, kan du også få en egen e-postkasse hvor meldingene lagres for eventuell senere nedlasting til kontor- eller hjemme-PC.

Som bruker har du mulighet for å bruke MobilPost med en GSM-telefon og et postprogram. Du kan da bruke en standard internett post-klient, som f. eks Explorer eller Netscape.

Du kan også opprette en egen postboks hos Telenor Mobil – hvor dine meldinger og vedlegg lagres.

Selv om abonnementet er gratis, koster det kr. 1,50 (SMS-takst) å sende kommando fra mobiltelefon og sende e-post fra mobiltelefon. Har du en bærbar PC og PCMCIA kort kan du laste ned en klient-software for tjenesten. Programvaren er gratis.

Du har ennå noen dager igjen av pilotperioden. Selv har jeg testet MobilPost mest av nysgjerrighet, men det kan kanskje være en nyttig tjeneste for kjappe meldinger?

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra