UTVIKLING

Prøv ny funksjonalitet med Opera Next

Opera Software med «kanarifugl-versjon» av nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2011 - 13:50

Opera Software kunngjorde i dag at en alfautgave Opera 11.50 «Swordfish» er tilgjengelig. Det er først og fremst tre nyheter som så langt preger denne versjonen.

Det ene er at utviklere nå kan lage egne utvidelser av Speed Dial-grensesnittet som vises i nye faner i nettleseren. Eksempler på hva dette kan være, inkluderer nyhetsoppdateringer, oppdatert værvarsel eller varsel om ny e-post. Utvidelsene skal kunne lages på stort sett samme måte som de øvrige utvidelsene til Opera. Flere detaljer finnes her.

Den andre nyheten er støtte for synkronisering av passord mellom nettlesere via Opera Link.

Klokken som vises er en utvidelse til Speed Dial. Slike utvidelser er en nyhet i Opera 11.50.
Klokken som vises er en utvidelse til Speed Dial. Slike utvidelser er en nyhet i Opera 11.50.

Opera Next

Den tredje nyheten som innføres med Opera 11.50 kalles for Opera Next. I praksis er dette et separat nettleserprodukt som kan installeres side om side med den vanlige Opera-nettleseren. Men mens Opera er beregnet for daglig bruk, vil Opera Next inkludere den aller nyeste og ofte ustabile funksjonaliteten fra Opera Softwares utviklere. Men i likhet med den vanlige Opera-versjonen vil også Opera Next på egenhånd installere de nyeste byggene, eller «snapshots», som Opera Software kaller disse.

Dette minner en del av Canary Build-utgaven av Google Chrome, som er tilgjengelig for Windows og Mac OS X. Dette er den versjonen av Chrome som hyppigst oppdateres. Også den kan installeres side om side med den vanlige Chrome-utgaven. Navnet er inspirert av kanarifuglene som ble brukt for å gi et tidlig varsel om giftige gasser i kullminer.

Også Mozilla har nylig kommet med en tilsvarende utgave av Firefox som kalles Aurora.

Opera Next-logoen
Opera Next-logoen

Brukerne av Opera Next skal kunne velge at de hyppige snapshot-oppdateringene ignoreres, slik at det kun er alfa-, beta, rc- og og den endelige utgaven som installeres automatisk. Detaljer om dette finnes her.

For å skille Opera Next fra Opera, er Opera Next utstyrt med en hvit utgave av logoen.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.