FORBRUKERTEKNOLOGI

Prøv ut «Wimp» på Android

Norsk Spotify-rival åpner eksklusiv betatest av mobilutgaven.

14. sep. 2009 - 14:24

Telenor, Platekompaniet og Aspiro har en tid prøvet ut musikkstreaming-tjenesten «Wimp» i en lukket beta til PC-plattformen.

Selskapene kunngjør at de mandag denne uken åpner utprøving av tjenesten også for mobiltelefoner med Android.

Dermed følger den norske Spotify-rivalen i fotsporene til den svenske løsningen, som lanserte sin offisielle musikktjeneste for iPhone og Android forrige mandag.

Mens man hittil har vært vant til å kjøpe musikk stykkevis, åpnes det nå en mulighet for å kjøpe tilgang til en enorm samling musikk. Fra å tidligere ha vært begrenst av plassen på minnekort, kan du nå ha millioner av låter tilgjengelig på mobilen.

- Som bruker kan du lage dine egne spillelister og favoritter som du kan dele med andre brukere via SMS, e-post, Twitter og så videre. Det er jo tross alt gjennom venner man ofte får de beste og mest relevante musikktipsene. Med Wimp på mobilen blir musikksamlingen din plutselig voldsomt stor, samtidig som du kan ta den med deg overalt, heter det i pressemelding om det norske musikksamarbeidet.

Hittil har 5000 personer fått prøve ut klienten i en lukket betatest. Det blir enda færre som får prøve ut betaversjonen til Android.

- Vi må se litt an hvor mange hendendelser fra brukerne det blir. Vi er ute etter betraktelig færre testbrukere til Android, sier musikkansvarlig Thang Manh Tran i Telenor til digi.no.

- Hvordan får Android-eiere som vil være med å prøve tilgang?

Du må ha en mobiltelefon med Android for å prøve mobilutgaven.
Du må ha en mobiltelefon med Android for å prøve mobilutgaven.

- Dette er en eksklusiv betatest. De som vil være med kan sende en e-post til wimp@platekompaniet.no, sier Manh Tran.

- For å være med så trenger man en Android mobil. Dette kan være HTC Hero, Magic eller G1, understreker han.

Oppdatering:

I tillegg må man allerede være registrert betabruker for skrivebordsversjonen av Wimp. Det åpnes altså ikke for helt nye testbrukere i denne omgang.

- Hvor lenge vil prøveperioden vare?

- Vi trenger en god del tilbakemeldinger fra brukerne, men det må vi avklare underveis.

Aspiro utvikler også en versjon av streamingtjenesten til iPhone, men som selskapet avslørte i et intervju med digi.no for to uker siden, er iPhone-utgaven mindre ferdig enn Android-klienten.

Selskapet vil inntil videre ikke lage noe til Symbian-plattformen. Dette grunngir de med at det koster dem vesentlig mer i utviklingskostnader.

Wimp bare et arbeidsnavn

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

I dagens pressemelding heter det at «Wimp» kun er en arbeidstittel. Dermed skal navnet trolig endres når produktet lanseres offisielt senere i høst.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.