Provida så vidt i pluss

Bankprogramvare-selskapet Provida er ikke ferdig med å rydde opp. Selskapet tjente penger i andre kvartal, men bare fordi man solgte datterselskapet RS/2.

Bankprogramvare-selskapet Provida er ikke ferdig med å rydde opp. Selskapet tjente penger i andre kvartal, men bare fordi man solgte datterselskapet RS/2.

Kriserammede Provida er ennå ikke helt inne på trygg grunn. I ettermiddag la selskapet frem kvartalstall som så vidt kryper over på plussiden. Selskapet får likevel et greit overskudd fordi man selger det omstridte datterselskapet RS/2 tilbake til de opprinnelige Malta-baserte eierne (se tidligere saker under).

Provida gikk gjennom en serie kriser i vinter etter at blant annet et stort prosjekt med Kredittkassen havarerte, noe som blant annet førte til at administrerende direktør Jo Arnstad trakk seg. Siden den gang har det vært ganske stille rundt Provida (se peker nedenfor).

Programvarehuset omsatte i andre kvartal for 74,3 millioner kroner, et fall på 6,5 millioner kroner fra samme kvartal i fjor. Driftsresultatet ble på fattige 2,8 millioner kroner, men etter å ha lagt til 20,2 millioner kroner for RS/2 ender resultatet opp på hyggeligere 24 millioner kroner. Uten RS/2-salget hadde resultatet endt på 1,6 millioner kroner.

Ledelsen i Provida med Knut Morten Aaserud i spissen, mener at kvartalstallene viser at ryddejobben man har gjennomført etter problemene i vinter, nå begynner å vise resultater.

Nå skal stab og andre kostnader være tilpasset aktivitetsnivået fremover, men selskapet trenger andre halvår på "stabilisere driften".

Ledelsen hevder at "den finansielle stilling er tifredstillende" etter salget av RS/2.

Til toppen