BEDRIFTSTEKNOLOGI

PS! Det blir telefusjon

Telenor og Telia fusjonerer. Fusjonen skjer med utgangspunkt i den avtalen som ble signert i vår. Samferdselsdepartementet og det svenske Næringsdepartementet sender i dag et brev til EU-kommisjonen der de to eierne imøtekommer kommisjonens synspunkter.

Frode Eriksen
23. sep. 1999 - 11:54

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll sier i en pressemelding at han er glad for at fusjonen skjer i tråd med den gjeldende avtalen som ble signert av han selv og næringsminister Bjørn Rosengren 1. april i år.

I meldingen bekrefter Fjærvoll at det til det siste var harde forhandlinger, men at en nå er enig i at fusjonen og styringen av det nye selskapet skal baseres på likeverdighet og balanse mellom eierne.

Det er i et brev fra Rosengren til Fjærvoll skrevet tidligere i dag, at den svenske statsråden sier at de to eierne nå kan anse seg som enige, basert på de prinsippene eierne ble enige om i vår. Blant de er at hovedkontoret skal ligge i Stockholm, den internasjonale virksomheten skal ledes fra Oslo, og fusjonen skal ellers skje etter de likeverdighetsprinsippene som ble bestemt av de to eierne i vår.

Fjærvoll bekrefter også at de to eierne er kjent med EU-kommisjonens synspunkter på fusjonen, og at Telenor og Telia i dag vil sende et brev til EU-kommisjonen der de bekrefter at en vil imøtekomme kommisjonens krav.

digi.no kommer tilbake til saken ut over ettermiddagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.