PST får millioner mot digital spionasje

Oslo  20160209.
Justisminister Anders Anundsen (Frp) og PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland orienterer om trusselvurdering for 2016 på en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20160209. Justisminister Anders Anundsen (Frp) og PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland orienterer om trusselvurdering for 2016 på en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix (Bilde: Bendiksby, Terje)

Oslo (NTB): Regjeringen bevilger 7 millioner kroner til Politiets sikkerhetstjeneste for å styrke arbeidet mot digital spionasje, ifølge P4.

Ifølge  radiokanalen fremgår det av forslaget til statsbudsjett at bevilgningen til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal styrke arbeidet med å bekjempe digital spionasje.

– Det pågår etterretningsoperasjoner mot Norge nå, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Digital spionasje et alvorlig problem

I sikkerhetstjenestens trusselvurdering er digital spionasje et økende og alvorlig problem i årene framover.

– Å etterforske, forebygge og kunne motvirke det som vi ser på som digital etterretning mot nasjonale interesser blir en viktig jobb for oss framover, sier hun.

Bjørnland sier det ikke er noen grunn til å tro at det vil snu i årene som kommer.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier at omfanget av denne typen spionasje er økende.

– Kapasiteten har ikke vært god nok til å håndtere den økningen vi nå ser. Derfor mener jeg at vi er nødt til å ruste PST for at de skal kunne jobbe bedre på dette område i årene som kommer, sier Anundsen.

Statsbudsjettet legges fram 6. oktober. (©NTB)

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen