FORBRUKERTEKNOLOGI

Putt en mikro-pc i stikkontakten

Skal skape mer intelligente hjemmenettverk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. feb. 2009 - 13:14

Marvell introduserte i går et konsept selskapet kaller Plug Computing. Dette går ut på å tilby forbrukere datamaskiner som bruker så lite strøm at de uten store kostnader kan stå på hele tiden, samtidig som de har betydelig regnekraft.

En slik datamaskin skal også være liten nok til å kunne monteres rett på stikkontakten.

- Det er ingen tvil om at hjemmenettverk har behov for å bli mer intelligente og enklere å bruke, sier Simon Milner, daglig leder for Marvells konsument- og kommunikasjonsvirksomhet, i en pressemelding,

- Vi har laget en åpen databehandlingsplattform for utviklere i en konsument- og økologivennlig formfaktor. Marvells mål er å akselerere utviklingen og tilgjengeligheten til innovativ programvare og tjenester i hjemmet, sier Milner.

Marvell tilbyr nå en utviklingsplattform som kalles SheevaPlug. Den er basert på Marvells egen Kirkwood-system som integrerer selskapets Sheeva-prosessorer med 512 megabytes med DRAM og 512 megabytes med flashminne. Prosessoren er klokket til 1,2 gigahertz.

Systemet har dessuten støtte for blant annet Gigabit Ethernet og USB 2.0. Dette gjør det blant annet mulig å koble maskinen til nettverk og eksterne lagringsenheter.

På programvaresiden er det Linux som gjelder. Flere distribusjoner støttes av utviklingsplattformen for SheevaPlug.

Flere selskaper har allerede vist fram produkter som er basert på Marvells SheevaPlug. Dette inkluderer blant annet Cloud Engines som tilbyr produktet Pogoplug, som gjør gir tilgang til filene på en tilknyttet harddisk via Internett. Denne enheten koster nå 79 dollar.

Oppbygningen av Marvell SheevaPlug
Oppbygningen av Marvell SheevaPlug

Ctrea Networks tilbyr en lignende enhet, CloudPlug, som skal kunne brukes som enkel, ekstern backup-løsning for mindre bedrifter.

Andre bruksområder som foreslås er å benytte enhetene som fil- eller medieserver i hjemmet, eller som web-, e-post eller VPN-server.

Selve utviklingssettet, som inkluderer selve maskinen, kabler, programvare og dokumentasjon, selges for 99 dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.