BEDRIFTSTEKNOLOGI

QuarkXpress endelig i 4.0

Fem år etter versjon 3.0, er det endelig klart for QuarkXPress 4.0 - for Mac og Windows.

Eirik Rossen
17. nov. 1997 - 12:24

Kombinasjonen QuarkXpress og Mac er en symbiose den grafiske verden i Norge har levd med i mange år. Mac-ene har fornyet seg, mens ombrekkprogrammet har stått omtrent stille siden den forrige - forsinkede - oppgraderingen til 3.0 i 1992. Men 10. november kunne endelig Quark Inc. sende versjon 4.0 ut på markedet. I Norge selges oppgraderingen gjennom Quark Scandinavia, og den fulle pakken gjennom Santech Micro Group. De norske prisene er ennå ikke klare. Men Santech Micro Group opplyser at man vil ha produktet på lager i løpet av dagen.

- Med ny infrastruktur i våre tre produksjonsavdelinger i Singapore, Nederland og Wyoming, er vi klar for å møte den store pågangen vi vet kommer, sier Fred Ebrahimi, administrerende direktør i Quark Inc., i en pressemelding.

De viktigste forbedringene er nye tegneverktøy, blant annet med avansert håndtering av Bezier-kurver, tekst på path, håndtering av Pantones Hexachrome fargemodell, nye hjelpeverktøy for store dokumenter, raskere skjermoppdatering og tegnbaserte "style sheets".

En utgave av programmet til Windows NT på Alpha-plattform skal gjøres klar til begynnelsen av 1998.

I USA koster en enbrukerpakke 995 dollar, og oppgraderingen fra 3.1-versjonen på PowerMac koster 298 dollar.

Meldinger tyder på irritasjon hos store brukere over at oppgradering per arbeidsplass, avhengig av plattform og nåværende utgave, koster fra 300 til 400 dollar. Mange ville foretrukket hyppigere og rimeligere oppgraderinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.