BEDRIFTSTEKNOLOGI

Qwest kjøper LCI for 35 mrd.

En ny amerikansk telefusjon rydder vei for landets fjerde største telekomoperatør på markedet for riks- og internasjonal telefoni i USA.

Frode Eriksen
10. mars 1998 - 16:22

Qwest Communications International Inc har satset mest på å bygge ut et nasjonalt telenett, mens LCI sitter med kundemassen, som trengs for å gjøre bedre nytte av telenettet. Qwest kjøper nå LCI for et beløp tilsvarende 35 milliarder kroner.

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg kommer kjøpet som en følge av en lang rekke andre fusjoner og oppkjøp innenfor amerikansk telekomindustri de siste årene. LCI er i dag USAs sjette største selskap innenfor riks-, og internasjonal telefoni og de to selskapene vil til sammen representere en omsetning på USD 2,3 mrd og få to millioner kunder

Det beregnes at driftsfordelene av en fusjon vil komme opp i 300 millioner dollar allerede det første året, og vil stige til en milliard dollar de neste tre-fire årene.

Qwest var for ti år siden en del av et av USAs jernbaneselskap, og benyttet anledningen til å legge fiberoptikk langs jernbaneskinnene. Dette bygges det videre på, i tillegg til at kapasiteten selges til selskap som Cable&Wireless. Qwest knytter 125 amerikanske byer sammen i et nett som skal være fullt utbygget neste år. LCI er et lavprisselskap, med utgangspunkt i Michigan og Ohio.

TABELL: USAs åtte største selskaper som tilbyr riks- og internasjonal telefoni i USA, sortert etter salg i 1996 (mrd. USD)

AT&T 45,6
MCI 16,8
Sprint 8,3
WorldCom 4,5
Frontier 1,9
Excel/Telco 1,8
LCI 1,1
Tel-Save 0,3

Kilde: The Wall Street Journal

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.