QXL krever provisjon fra nettbrukerne

I likhet med liknende tjenester i andre land, vil auksjonstjenesten QXL og administrerende direktør, Marius Franck, fra onsdag neste uke ta betalt for alle utførte salg via nettstedet.

I likhet med liknende tjenester i andre land, vil auksjonstjenesten QXL og administrerende direktør, Marius Franck, fra onsdag neste uke ta betalt for alle utførte salg via nettstedet.

De registrerte kundene er nettopp informert om endringen. Selgerne har hittil benyttet QXL helt gratis, men må fra onsdag neste uke betale en andel av salget i form av en provisjon til QXL.

QXL innførte betaling for auksjoner i Danmark allerede sist måned, basert på erfaringer fra Tyskland og Storbritannia der gebyrer på solgte varer bare har gitt minimalt med frafall i antall auksjoner og høyere kvalitet på varene som selges.

Dette er også hovedargumentene til administrerende direktør i QXL Norge, Marius Franck, som i sitt brev til registrerte QXL-kunder skriver at erfaringer fra andre land som har innført denne formen for provisjon har vært positive. I Norge avsluttes 100.000 auksjoner hver måned, og selgerne av disse produktene skal fra onsdag neste uke betale mellom 2 og 6 prosent av minsteprisen.

Franck, sier til digi.no at provisjonen vil heve kvaliteten på auksjonen, og for eksempel gjøre det vanskeligere å legge ut en kortstokk på 52 ulike auksjoner. - Må du betale en liten del, tror vi også at varene som tilbys blir bedre.

- Vi har til enhver tid 40.000 auksjoner åpne som ligger i 5-7 dager. Volumet vokser med 25 prosent i kvartalet, sier Franck.

QXL har 14 ansatte og tjener ikke penger i dag, men med en gjennomsnittlig minstepris på 100.000 salg i måneden på 300 kroner og to prosents provisjon, gir dette QXL ekstrainntekter på 0,6 million kroner i måneden eller 7,2 millioner kroner i året, forutsatt at salgsvolumet ikke går ned når provisjonene innføres.

- Provisjonen vil hjelpe oss til sikre at vil kan utvikle en enda bedre tjeneste, sier Franck. Han sier at det er mange konkurrenter i det norske markedet, men neppe noen auksjoner som er større enn QXL. - Det er et tøft marked for oss også.

Kjernen i selskapets norske virksomhet var Din Side Auksjon som ble solgt fra Din Side i desember 1999 i QXL for 153 millioner kroner i aksjer i QXL. I fjor kjøpte QXL auksjonstjenesten Bidlet.

Til toppen