Raderer automatisk bort DVD-porno og filmvold

Amerikanske ClearPlay har utviklet et program som gjør det mulig å automatisk sensurere vekk vold og nakenhet ved visning av DVD-filmer.

Amerikanske ClearPlay har utviklet et program som gjør det mulig å automatisk sensurere vekk vold og nakenhet ved visning av DVD-filmer.

Amerikanske ClearPlay, med base i Utah, har utviklet et program som gjør det mulig automatisk å sensurere vekk vold, nakenhet og grov ordbruk under visningen av DVD-filmer.

Foreløpig er det kun visninger som foregår fra en PC som vil kunne sensures, men ifølge USA Today håper selskapet å kunne komme med en egen DVD-spiller med teknologien bygget inn.

På sikt ønsker selskapet å kunne tilby teknologien også til spillkonsoller, video-on-demand-tjenester, kabel-TV og alle andre tjenester som tilbyr film.

Det hele fungerer slik at brukerne betaler ClearPlay knapt åtte dollar i måneden for å se sensurerte utgaver av de omtrent 300 filmene ClearPlay støtter. Brukerne laster da ned filtrene for den filmen de ønsker å se. Filtrene er satt sammen ved at ansatte ved ClearPlay har gått gjennom filmene og så har markert hvor i filmen det uønskede innholdet ligger. Når filmen vises, vil programmet hoppe over scener eller bare skru av lyden hvis innholdet ikke er tilfredsstillende.

Men nå må man ikke tro at Hollywood sitter stille og ser på dette. Til USA Today sier Martha Coolidge, president i Directors Guild of America (DGA) og regissør for filmer som "Rambling Rose" og "Introducing Dorothy Dandridge", at organisasjonen ikke er tilfreds med at tilfeldige mennesker skal kunne bestemme hvordan andre skal kunne se en film.

Sammen med åtte større filmselskaper har DGA saksøkt ClearPlay og andre, tilsvarende selskaper for å hindre dem i å selge VHS-kassetter og DVD-plater med sensurert innhold.

- Filmskaperne har ikke noe imot at en familien ser på en film på den måten de måtte ønske, sier filmselskapenes advokat, Jonathan Zavin, til USA Today.

- Det selskapene ikke vil tillate er at noen endrer på filmene deres ved å lage alternative utgaver, som så selges på kommersielt vis.

Til toppen