Rakk ikke å levere skjermer til ny iPad

Samsung får bedre fotfeste hos Apple etter trøbbel hos Sharp.

Den svært høyoppløste skjermen er den viktigste nyheten ved tredje generasjon av Apples iPad.
Den svært høyoppløste skjermen er den viktigste nyheten ved tredje generasjon av Apples iPad. (Bilde: Apple)

Samsung får bedre fotfeste hos Apple etter trøbbel hos Sharp.

Opprinnelig var det meningen av Sharp skulle være blant de første leverandørene av den nye, høyoppløste «Retina»-skjermen som den tredje generasjonen av Apples iPad-nettbrett er utstyrt med. Men slik har det ikke gått, forteller en kilde til Wall Street Journal. Årsaken skal være forsinkelser i leveransene hos Sharp. Opprinnelig skulle leveransene skjermpanelene ha startet i slutten av desember, men selskapet skal ha opplevd vanskeligheter med å tilpasse panelene i henhold til Apples krav. Disse problemene er også omtalt av analyseselskapet IHS iSuppli.

Fortsatt skal ikke Sharp ha startet leveransene, men håper ifølge den ikke navngitte kilden at de vil bli klare april, og dermed ha en mulighet til å bli brukt i Apples neste parti med «iPad 3».

Også LG Display skal være leverandør av den nye skjermen, men også dette selskapet skal ha blitt forsinket med produksjonen. Det er ifølge Wall Street Journal uklart om noen av de nye iPadene, som har kommet i salg i en del land i dag, er utstyrt med paneler fra LG.

Heldigvis for Apple fantes det et tredje alternativ, nemlig Samsung. Men forholdet mellom de to selskapene er som kjent ikke det beste. De har møtt hverandre i retten «utallige» ganger det siste året angående nettbrett og smartmobiler.

For Apples må det føles litt ubehagelig å gjøre selskapet enda mer avhengig av Samsung. Fra før leverer det koreanske selskapet blant annet minne, flashminne og prosessorbrikker til Apples iOS-enheter. Ifølge Korea Times sier en kilde hos en av Apples koreanske komponentleverandører at Samsung for tiden har en kontrakt med Apple med en verdi på omkrign 9,7 milliarder dollar, opp fra 7,8 milliarder i fjor. Kilden mener at verdien vil kunne økes til 11 milliarder.

– Kontrakten er ventet å økes til 11 milliarder dollar innen utgangen av året ettersom Apple planlegger å lansere en mindre iPad, sannsynligvis med 7,85 tommers skjerm, samt for å selge mer av selskapets MacBook Air-maskiner utstyrt med Samsungs raskere SSD-lagring, hevder kilden.

Til toppen