SIKKERHET

Rapport: Bedrifter har blitt mer sårbare for hackerangrep

Fire av ti dataangrep starter med uforsiktige brukere og er mest rettet mot prosessindustrien, ifølge X-Force Threat Intelligence Index.

Bedrifter og organisasjoner må gjøre en større innsats for ikke å bli utsatt for cyberangrep, slår en ny IBM-rapport fast.
Bedrifter og organisasjoner må gjøre en større innsats for ikke å bli utsatt for cyberangrep, slår en ny IBM-rapport fast. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord
23. feb. 2022 - 12:15

I fjor fant man det største antallet sårbarheter i bedriftenes kontrollsystemer som hackere har utnyttet, slår ny rapport fast.

Det er opp 50 prosent fra året før. Nettkriminelle blir mer motstandsdyktige, tilpasningsdyktige og kreative. Det krever større innsats fra bedrifter og organisasjoner, ifølge teknologigiganten IBM.

I sin årlige X-Force Threat Intelligence Index avslører de hvordan løsepengevirus og sårbarhetsutnyttelse ga hackere det de trengte for å angripe og ta ned bedrifter i 2021 i stort omfang. Løsepengevirus er fortsatt den mest benyttede metoden og sto for 26 prosent av alle angrepene i Europa.

Rapporten fant at fire av ti dataangrep starter med uforsiktige brukere og er mest rettet mot prosessindustrien. Dette skjer til tross for en økning i antallet cyberkriminelle som både tas og dømmes.

«Når bedrifter gjennomfører sin digitale reise, må modernisering og datasikkerhet underbygge strategiene deres. Ikke bare for å bedre administrere, kontrollere og sikre arbeidsbelastninger, men for å hindre nettkriminelle å få tilgang til kritiske data i hybride skymiljøer. Det er det ikke alle bedrifter som har gjort», heter det i rapporten.

Løsepengevirusene dominerer årskavalkaden over kjente dataangrep mot norske virksomheter i 2021.
Les også

Lei årskavalkade: 38 kjente dataangrep rammet norske virksomheter i 2021

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.