SOSIALE MEDIER

Rapport: Unges bruk av Facebook stuper

Kartleggingen viser store endringer i bruksvaner.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg klarer ikke å holde på de yngre brukerne.
Facebook-sjef Mark Zuckerberg klarer ikke å holde på de yngre brukerne. Illustrasjonsfoto: Andrew Harnik/AP/NTB
16. aug. 2022 - 19:00

Youtube er den klart mest foretrukne kanalen blant de yngre brukerne. Det viser en fersk undersøkelse i regi av Pew Research Center.

Tiktok har også etablert seg som en av de viktigste plattformene i kartleggingen, som måler amerikanske tenåringers bruk av sosiale medier og teknologi.

Andelen som oppgir at de bruker Facebook tar derimot et svalestup og ender på 32 prosent. Det er ned fra 71 prosent forrige gang samme undersøkelse ble gjennomført i 2014-2015.

Lyspunktet for Facebook sitt eierselskap Meta må være at Instagram, som de også eier, har økt sin popularitet i samme periode fra 52 prosent til nå 62 prosent. Snapchat-andelen har samtidig økt fra 41 prosent til 59 prosent med en litt brattere kurve.

Facebook er tilsynelatende godt kjent med utfordringen som oppstår når brukerne endrer sine vaner. De skal allerede ha tatt grep ved å etterligne en av de mer populære konkurrentene.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.