Raskere Firewire klar for HDTV

Høyoppløst video er den viktigste motivasjonen for en ny og raskere utgave av Firewire-teknologien.

Raskere Firewire klar for HDTV

Høyoppløst video er den viktigste motivasjonen for en ny og raskere utgave av Firewire-teknologien.

Firewire, en teknologi som først og fremst benyttes for å koble videokameraer og eksterne harddisker til PC-er og TV-er, kommer snart i en ny og raskere utgave. Det kunngjorde 1394 Trade Association i forrige uke.

Den nye spesifikasjonen, som kalles S3200, skal tilby en overføringskapasitet som er fire ganger høyere enn dagens utgave Firewire 800, som kom i 2003.

Også den nye spesifikasjonen skal bygge på IEEE 1394b-standarden. Det betyr at det elektriske grensesnittet, protokollene, kablene og kontaktene vil forbli de samme som i dag. Dette gjør at utstyr basert på S3200 vil kunne brukes sammen med eldre Firewire-utstyr.

Det er ventet at S3200-spesifikasjonen vil ratifiseres i begynnelsen av februar. Deretter er det opptil leverandørene å lansere utstyr basert på spesifikasjonen.

Firewire konkurrerer fortsatt først og fremst mot USB. Selv om Firewire er mye mindre brukt enn USB, har teknologien flere klare fordeler. Dette inkluderer mulighet for å levere mer elektrisk strøm gjennom grensesnittet, slik at behovet for separate strømforsyninger kan elimineres. I tillegg kommer støtte for kabellengder på i hvert fall 100 meter, støtte for ad hoc-nettverk og en effektivitet på over 97 prosent ved levering av data.

Det jobbes dessuten for å gjøre det mulig å opprette Firewire-forbindelser over vanlig koaksialbasert antennekabler til TV-er. Med S3200-spesifikasjonen og en kapasitet på 3,2 gigabit per sekund, skal Firewire være rask nok til å sende ukomprimerte HDTV-signaler.

Til toppen