FORBRUKERTEKNOLOGI

Raskere grafikkprosessor til eldre PC-er

Nå skal også brukere av PC-er med AGP-grensesnitt kunne ta i bruk Nvidias raskeste grafikkprosessor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. feb. 2006 - 15:40

Det har lenge gått rykter om det, men i dag annonserte Nvidia at skjermkort basert på selskapets GeForce 7800 GS grafikkprosessor og det eldre AGP-grensesnittet om kort tid vil komme på markedet. De fleste nye PC-er og hovedkort leveres i dag med det langt raskere PCI Express-grensesnittet, men antallet brukere som ønsker et raskere skjermkort uten å måtte bytte ut store deler av den øvrige maskinvaren, antas å være betydelig.

Skjermkort basert på GeForce 7800 GS AGP vil tilbys av blant annet AOpen, Asus, BFG Technologies, Club 3D, EVGA Corporation, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision, Leadtek, Pine, PNY Technologies, Point of View, Sparkle og XFX. De første kortene skal komme på markedet den 6. februar.

Den nye brikken skal være utstyrt med 16 piksel-instruksjonsrør, seks verteksshadere og ha en intern klokkehastighet på 375 MHz. Kortene vil typisk utstyres med 256 MB GDDR3-minne klokket til 600 MHz med en datarate på 1,2 GHz. Funksjonalitetsmessig skal AGP-modellen ha de samme egenskapene som PCI Express-utgavene, inkludert Shader Model 3, HDR, PureVideo og transparens-antialiasing. Støtte for SLI mangler nødvendigvis, siden dette er basert på PCI Express. Grafikkprosessoren støtter HDTV-oppløsninger på inntil 1080i, Windows Vistas DirectX 9.0L og Longhorn Display Driver Model (LDDM).

Kortene vil vanligvis ha utganger for både DVI-I, VGA og S-Video.

Tester Nvidia selv har utført viser en ytelsesforbedring i utvalgte spill på mellom 12 og 20 prosent sammenlignet med et kort basert på 6800 GT. Testene er utført med oppløsningen 1600x1200 punkter.

En uavhengig test av en noe overklokket versjon fra BFG, finnes på denne siden.

Forventet utsalgspris på disse kortene er mellom 300 og 350 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.