Raskere signeringer av Symbian-programmer

Systemnære programmer for Symbian OS må signeres. Nå lover Symbian fortgang i prosessen.

Raskere signeringer av Symbian-programmer

Systemnære programmer for Symbian OS må signeres. Nå lover Symbian fortgang i prosessen.

Markedet for smarttelefoner blomstrer, noe som betyr økt etterspørsel etter både håndsett og programvare til enhetene. Økt etterspørsel har også ført til at flere lager programvare til denne typen enheter.

Programvare til Symbian OS, det vanligste operativsystemet i smarttelefoner, kan i mange tilfeller ikke kjøres direkte på mobilene. For å få tilgang til beskyttede programmerings-grensesnitt (API) i operativsystemet på brukernes mobiler, må programvaren først godkjennes av Symbian og utstyres med en digital signatur. Alternativt må brukeren signere programvaren selv.

De beskyttede API-en er de som åpner for sensitive operasjoner i operativsystemet. Dette inkluderer tilgang til sluttbrukerens private data, tilgang til å opprette hendelser som kan koste sluttbrukeren penger, tilgang til mobilnettverket, tilgang til å endre håndsettes normale oppførsel, samt potensial til å påvirke ytelsen til andre applikasjoner som kjøres på mobilen.

Problemet er at signeringsprosessen i det siste har tatt veldig langt tid. For eksempel oppgir utvikleren av programmet RotateMe på denne siden at han stadig venter på å få signert en versjon av programmet som var klar i mai i år.

I går kunngjorde Symbian at selskapet har lansert en ny og forbedret Symbian Signed-tjeneste som skal gjøre mobil utvikling raskere, enklere og billigere for utviklerne.

- Utviklere er grunnlaget for vår og bransjens suksess. Med mer enn 20 millioner leverte Symbian-mobiler bare i år, har vi fokusert på å tilby smartere verktøy for å gjøre utvikling på Symbian OS raskere og billigere. Den nye tjenesten skal blant annet gi utviklere tilgang til tidligere begrensede funksjoner i enhetene, noe som vil gi utviklerne mer tid til å være innovative, sier Bruce Carney, direktør for Symbians utviklerprogrammer og -tjenester, i en pressemelding.

Utviklere kan nå velge mellom tre signeringsvalg.

Open Signed tilbyr en gratis, offline signeringsprosess basert på utviklersertifikater, noe som tillater at en applikasjon kan installeres og testes på opptil tusen enheter, kontrollert gjennom deklarerte mobilenes unike IMEI-nummer.

Express Signed er en helt ny prosess som lar utviklere med Publishers IDs umiddelbart signere alle applikasjoner som ikke krever tilgang til de mer sensitive enhetsfunksjonene. Dette vil redusere signeringstiden betydelig. Utviklere skal kunne signere applikasjoner som Express Signed for 20 dollar per applikasjon.

Certified Signed gjelder de applikasjonene som krever tilgang de til mer begrensede funksjonene, eller programvare hvor det er ønskelig med uavhengig testing.

Symbian har utgitt mer informasjon om signeringsprosessene på denne siden.

Til toppen