Razorfish fusjonerer

Razorfish slår seg sammen med selskapet i-Cube for å bli en enda sterkere aktør i den eksplosive webbransjen.

Razorfish slår seg sammen med selskapet i-Cube for å bli en enda sterkere aktør i den eksplosive webbransjen.

i-Cube er et Boston-basert selskap som er leverandør av såkalt "digital endringsledelse", som ifølge Razorfish handler om å forandre virksomheters verdikjeder ved bruk av digitale verktøy.


i-Cube har tre USA-kontor, henholdsvis i Massachusetts, New York og i California - foruten europeiske avdelinger i Storbritannia, Holland og Tyskland. Omsetningen for selskapet var i første halvår i år på 35,55 millioner dollar.


Fusjonsavtalen er godkjent av begge selskapers styrer, og er verdsatt til rundt 677 millioner dollar, eller om lag 5,2 milliarder norske kroner. Hver aksje i i-Cube vil bli byttet i 0,857 aksjer i Razorfish. Fusjonen vil bli gjennomført som en fullstendig sammenslåing av selskapene som blir hetende Razorfish. Hovedkvarteret vil ligge i New York, og konsernet får over 1000 ansatte i elleve byer i syv land.

Razorfish-sjef Jeff Dachis blir administrerende direktør (CEO) også for det fusjonerte selskapet, mens administrerende direktør i i-Cube, Michael Pehl, blir Chief Operating Officer (COO).

Fusjonen ventes ferdigstilt i løpet av høsten.

I ettermiddag skal det være en web-overføring av en pressekonferanse i forbindelse med fusjonen, hvor alle interesserte kan følge med (se under "begivenheter" nedenfor).

Til toppen