JUSS OG SAMFUNN

Razzia mot Google i Sør-Korea

Mistenkt for ulovlig innsamling av posisjonsdata.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mai 2011 - 11:28

Googles hovedkontor i Sør-Korea ble tirsdag raidet av etterforskere fra Seoul Metropolitan Police Agency (SMPA) etter mistanke om at selskapets har brukt dets mobile annonseplattform til ulovlig å samle inn private data. Dette skriver The Korea Times.

Politiet skal ha beslaglagt både harddisker og datamaskiner knyttet til selskapets AdMob-plattform.

– Vi mistenker at AdMob har samlet inn personlig posisjonsinformasjon uten samtykke eller godkjennelser fra Korean Communication Commission, sier Jang Byung-duk, leder for etterforskning av IT-kriminalitet i SMPA til Reuters.

Samme dag skal politiet også ha raidet kontorene til den lokale nettportalen Daum Communications som følge tilsvarende mistanker som mot Google. Ifølge Reuters mener Daum at innsamlingen som gjøres av selskapets annonsetjenester ikke er ulovlig, siden dataene er anonymiserte og ikke kan spores tilbake til enkeltindivider.

Google, men også andre leverandører av både smartmobilplattformer og navigasjonstjenester, har kommet i søkelyset det siste året på grunn av registrering av posisjonsdata, enten det gjelder mobilbrukere eller WLAN-soner.

Samtidig er det klart at det vil være vanskelig å tilby lokale karttjenester med interessepunkter uten at posisjonen på fortelles til systemet som skal tilby kartdataene. I så fall må store deler av kartet være lagret lokalt på enheten. Dette er fullt mulig, og blant annet Nokia har tilbudt dette lenge, men samtidig vanskeliggjør dette løpende oppdatering av informasjonen.

Dette betyr likevel ikke at posisjonen til brukeren behøver å bli lagret hos leverandøren. Når dette likevel gjøres av flere aktører, enten med eller uten brukerens samtykke, er det offisielt for å bruke dataene til å levere bedre navigasjonstjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.