Red Hat doblet resultatet

Red Hats tall for novemberkvartalet viser en kraftig økning i både omsetning og resultat.

Red Hats tall for novemberkvartalet viser en kraftig økning i både omsetning og resultat.

I går publiserte Linux-leverandøren Red Hat sine tall for kvartalet fram til 30. november, det tredje i selskapets regnskapsår.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 55 prosent til 50,9 millioner dollar. Abonnementsinntektene økte med 80 prosent til 39,2 millioner dollar, mens omsetningen av tjenester økte med 5,3 prosent til 11,7 millioner dollar.

Resultatet ble mer enn doblet, fra 4,3 millioner dollar til 10,8 millioner. Per aksje dreier det seg om en økning fra 0,02 dollar til 0,06 dollar.

Tallene svarer til analytikernes forventninger.

Red Hat hadde selv håpet på noe større abonnementsinntekter, men sier de ikke var villig til å fire på pris i en større avtale som ellers kunne vært bokført innen kvartalet var omme. De solgte 132.000 abonnementer på Enterprise Linux, fordelt på 119.000 til næringslivet og 13.000 til klynger for tekniske beregninger eller nettsteder.

Selskapet sier de er i ferd med å utvide virksomheten. Staben har økt med ti prosent, til 800 ansatte, i løpet av kvartalet. Utenlands er det planer om ytterligere ekspansjon i India, der Red Hat har 55 partnere innen utvikling og 100 partnere innen opplæring, og i Kina der selskapet åpnet et lokalt kontor i november.

Til toppen